Koszos budai palacsintázót záratott be a Nébih

Forrás: MTI

 2017. június 23. 15:53

Azonnali hatállyal bezáratta a Batthyányi téri Nagyi palacsintázóját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egészséget veszélyeztető élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságok miatt.

A helyszínen talált 30 kilogramm nyomon követhetetlen készételt lefoglalták, és elrendelték élelmiszer-hulladékként történő megsemmisítését – közölte a hatóság.

A vendéglátó üzlet valamennyi helyisége és berendezése erősen szennyezett volt, a használatban lévő hűtő- és fagyasztó berendezések jegesek, szennyezettek és rozsdásak voltak, belső világítás nélkül működtek.

Minden helyiség koszos volt

Fotó: Nébih

A konyhában nem működtették a kötelezően előírt élelmiszerbiztonsági (HACCP) rendszert, nem volt biztonságos az ételkészítési technológia,  nem volt megfelelő a takarítási utasítás sem. A személyzet élelmiszerbiztonsági oktatásáról nem tudtak igazoló dokumentumot bemutatni az ellenőröknek – sorolta Nébih.

Az étkezde csak akkor nyithat ki újra, ha a 24 órás üzemeltetéshez igazított takarítási utasítást kidolgozták, a HACCP rendszert átdolgozták, a dolgozók soron kívüli élelmiszerbiztonsági oktatását elvégezték és a rendezett üzletet, valamint a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat a Nébih szakembereinek bemutatták.

A hatósági eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható. Az üzletet a Hepinagyi Kft. működteti.