Lisszabon és Maastricht a Wizz Air-rel

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 25. 16:36

Jövő tavasztól két új desztinációval bővül a Wizz Air magyarországi útvonalhálózata: március 30-án indulnak a járatok Lisszabonba, május 15-én pedig Maastrichtba. A légitársaság emellett a téli menetrendben számos útvonalon bővíti a járatok számát.

A portugál fővárosba egyelőre heti két járat indul, hétfőn és pénteken, Maastrichtba hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek a gépek. Lisszabonba Budapest mellett Varsóból is elindultak a Wizz Air járatai, de a cég vezetői szerint nem kizárt, hogy más bázissal is összekapcsolják a népszerű portugál célállomást.

Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója szerint mind a két útvonalon hosszabb távon fele-fele arányt fognak képviselni a be- és kiutazók, csakúgy, mint a Wizz Air többi járatán (a nyaralódesztinációk kivételével).

 

A Wizz Air jelenleg 53 gépes flottát üzemeltet, amellyel 10 ország 18 bázisáról repül 36 ország 101 célállomására, összesen több mint 300 útvonalon. Bár a donyecki bázis az ukrán helyzet miatt bezárt és Kijev el sem tudott indulni, helyettük Rigában és Craiovában nyílt bázisrepülőtér.)

A cég a július végén befejeződött pénzügyi évben 14,7 millió utast szállított, és növekedése Magyarországon is töretlen: 27 ország 37 városát érhetik el közvetlenül a magyar utazók. A hamarosan érkező 9. gép pedig 15, vagyis félmillió hellyel százalékkal növeli meg a hazai ülés-kapacitást.

Úti cél

Heti járatszám

London Luton

26 helyett 28

Brüsszel Charleroi

13 helyett 14

Eindhoven

13 helyett 14

Milánó Malpensa

11 helyett 14

Barcelona

5 helyett 7

Madrid

5 helyett 7

Malmö

5 helyett 7

Stockholm Skavsta

5 helyett 7

Bari

3 helyett 4

Alicante

1 helyett 2