Lobbitémákról tanácskozott az MSZÉSZ

Forrás: turizmus.com

 2017. április 23. 14:06

A Hotel Benczúrban ülésezett az MSZÉSZ Szakmai Tanácsadó Testülete, valamint, ugyanazon a délutánon egyeztették a következő ciklus feladatait és munkaszervezését a szövetség szekcióvezetői - írja a szervezet közleménye.

A Tanácsadó Testület és a szekcióvezetők egymást követő megbeszélésére április 20-án került sor.

Az MSZÉSZ elnöksége bemutatta a Tanácsadó Testület régi és új tagjainak az aktuális lobbitémákat, folyamatban lévő törekvéseket, rövid és középtávon. Egyetértettek az áfacsökkentés szükségességében, részben a versenyképesség, részben a magasabb munkabérek kitermelhetősége céljából. A testület előtt álló egyik legfontosabb feladat lesz már idén tavasszal az oktatási kérdések tárgyalása, a javaslatok megfogalmazása. Erre a célra felállítottak egy szűkebb munkacsoportot, amelynek tagjai lesznek a gyakorló szállodai szakemberek mellett a felsőoktatási intézmények képviselői is. Továbbra is a legfontosabb célok között szerepel, hogy a felsőoktatásban lerövidült gyakorlati időtartam káros hatását megértessék a döntéshozókkal.

A szekcióvezetőkkel való találkozóról szólva az MSZÉSZ közleménye rámutat: a szekcióvezetők összetétele jelentősen változott, az új feladatokról és az egyes szekciók aktivizálási lehetőségeiről, összejöveteleinek gyakoriságáról egyeztetett az elnökség és a meghívottak. Várhatóan júniusig valamennyi szekció megtartja első ülését, ahol kijelölik az elkövetkező másfél év munkaprogramját, aktuális témaköröket, projekteket. Az MSZÉSZ titkársága a közeljövőben segítséget nyújt az egyes területeken dolgozó, így a különböző szekciók iránt érdeklődő szakemberek összefogásában egy on-line adatbázis felállításával.