Magyar séfnek szurkolhatunk a fiatal tehetségek nemzetközi versenyén

Forrás: turizmus.com

 2016. október 12. 11:26

A világ 19 legjobb fiatal séfjével mérheti össze tudását október 13-15. között Sándor Rodrigo a fiatal tehetségek felkutatását célzó S.Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében.

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – idén másodszor rendezi meg Milánóban a nemzetközi versenyt azzal a céllal, hogy felkutassa és támogassa a világ fiatal gasztronómiai tehetségeit.

A megmérettetésre a világ 90 országából, 20 versenyrégióból több mint 3000, 18 és 30 év közötti, legalább egyéves tapasztalattal rendelkező séf, sous chef és chef de partie nevezett egy emblematikus étel fotójával és receptjével.

Az elődöntőbe kétszázan – régiónként tízen – jutottak tovább, a milánói döntőben pedig a húsz régiós győztes versenyez majd.

Sándor Rodrigo (képünkön), aki korábban többek között a budapesti Costes Downtown chef de partie-ja is volt, a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós versenyen mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és céklatortelliniből álló táljával vívta ki a győzelmet. A zsűrit a tökéletes technikai kivitelezés mellett az is lenyűgözte, hogy a magyar versenyző a fogással képes volt üzenetet közvetíteni.