Magyarok építenek négycsillagos szállodát a vajdasági Óbecsén

Forrás: turizmus.com

 2021. március 11. 09:33

Letették a Hotel Experience alapkövét a vajdasági Óbecsén. A 2,5 millió eurós beruházással megvalósuló, négycsillagos szállodakomplexum 84 férőhellyel, wellnessrészleggel, konditeremmel, étteremmel és extrém sportolási lehetőségekkel is várja majd az ide látogatókat.

A szerb turizmus minden szegmense, úgy az egyéni és az üzleti utazók száma, mint a rendezvények, a sport célú, vagy a csoportos utazás, feltűnően növekszik, így nagy lehetőségeket tartogat a befektetők számára. Ritkaság Európában, hogy egy piacra még be lehet törni pionírként, márpedig Szerbiában ez a helyzet.A szerbiai turisztikai és gazdasági mutatókat vizsgálva érdekes hasonlóság, hogy 2019-ben az ezer lakosra eső szállodai szobák száma és az egy főre eső GDP is szinte azonos volt azzal, mint amit 1995-ben Magyarországon regisztráltak. A magyar turizmus egyik fő hajtóereje a '90-es évek vége óta épült, nagy szobaszámú, széles szolgáltatási palettán működő wellness- és konferenciaszállodák voltak, ilyenek például alig vannak Szerbiában. Szakértők szerint amekkora fejlődésen keresztülment azóta a magyar vidéki idegenforgalom, legalább ugyanilyen mértékű várható a következő 15-25 évben Szerbiában is.

Erre a felívelésre alapozza a patinás történelmi múlttal rendelkező, vajdasági Óbecsén négycsillagos szállodafejlesztését az Arthur Bergmann-cégcsoport.

A Hotel Experience alapkőletétele március 4-én Óbecsén

Fotó: Arthur Bergmann

 

Wellness, sport és felüdülés Óbecsén

A vízilabda városaként is emlegetett, csaknem 1000 éve lakott Óbecse lakosságának közel fele magyar anyanyelvű. Rendkívüli természeti adottságainak köszönhetően – itt található a Holt-Tisza legnagyobb szabályozott folyókanyarulata a Vajdaságban – a 23 ezer lakosú település remek, egyelőre kiaknázatlan lehetőségeket kínál a természet és a vízi sportok szerelmeseinek. A történelmi belváros tízpercnyi sétával elérhető a Tisza-partról.

Óbecsén található a a Holt-Tisza legnagyobb szabályozott folyókanyarulata a Vajdaságban

Fotó: Arthur Bergmann

Óbecsén március 4-én tették le ünnepélyes keretek között az Experience Hotel alapkövét. A szálloda 19 standard szobában, 4 junior lakosztályban és 4 akadálymentes szobában összesen 84 férőhelyet kínál majd. Minden szoba klimatizált, a legtöbbjéhez saját terasz is tartozik.

A háromemeletes épületben helyet kap még egy 180 négyzetméteres wellness- és sparészleg is szaunával, gőzkabinnal, merülő medencével, valamint pihenő övezettel, s mindezeket egy 44 négyzetméteres fitneszterem egészíti ki.

A hotel tervezésénél alapgondolat volt, hogy rekreációs célokat is szolgáljon (látványterv)

Fotó: Arthur Bergmann

A szálloda éttermében 70 személy számára kínálnak majd étkezési lehetőséget, ezenkívül egy 38 férőhelyes lounge bárt is kialakítanak.

A hotel tervezésénél alapgondolat volt, hogy rekreációs célokat is szolgáljon, egyrészt a helyben fellelhető szolgáltatásaival, másrészt a közelben igénybe vehető sportolási lehetőségekkel, melyek palettáján az extrém sportok is szerepelnek.

Összesen 84 férőhelyet alakítanak ki a szállodában (látványterv)

Fotó: Arthur Bergmann

A kertben és a szállodát körülvevő természeti környezetben a vendégeknek lehetőségük nyílik kipróbálni a minigolfot, e-quadot, e-coastert, az e-rangert sőt a hill-dogot is. A szomszédos csarnok konferenciaterme és beltéri játékai (Mission Impossible, Wild West, Pániq-szoba) akár csapatépítő tréningek megtartását is lehetővé teszik. Az adottságok családi rendezvények és konferenciák szervezésére is ideálisak. A két épület egymást kiegészítve, a kerti gyakorlópályával együtt, komplex egységet alkotva várja majd a tartalmas kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A szálloda összes szolgáltatása mozgáskorlátozottak számára is elérhető.

Étterem és lounge bár is helyet kap az épületben (látványterv)

Fotó: Arthur Bergmann

A fejlesztő Arthur Bergmann-cégcsoport a 2,5 millió eurós összköltségvetésű projektet a Prosperitati Alapítvány 1 millió eurós támogatásával valósítja meg, várhatóan 2022 végére. Az alapítvány egyik fő célja olyan gazdaságfejlesztési projektek elősegítése, amelyek hozzájárulnak a vajdasági magyar közösségek megmaradásához, boldogulásához.

Gál Miklós, az Arthur Bergmann ügyvezetője a kamerák kereszttüzében az alapkő-letételi ünnepségen

Fotó: Arthur Bergmann

Az Arthur Bergmann-cégcsoport Gál Miklóshoz köthető, aki a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar" 2020-as listáján is szerepelt, korábban pedig a Hunguest Hotels Zrt.-t tulajdonló Opus Global Zrt. vezérigazgatója volt és a szállodalánc igazgatótanácsának jelenleg is tagja.