Magyarországon éri a legtöbbet a turisták pénze

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 14. 16:10

Az osztrák Bank Austria frissen publikált elemzése szerint idén Magyarország számít a világ legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországának, ahol a legtöbbet éri az osztrákok nyaralásra szánt pénze.

A nyári főszezonra időzített kimutatás szerint idén Magyarországon 68 százalékkal több (!) turisztikai szolgáltatást lehet vásárolni ugyanannyi pénzből, mint a szomszédos Ausztriában.

A lista összeállítását a kosárszámítás szabályai szerint vásárlóerő-paritás alapján végezte a pénzintézet. Olyan kedvelt turisztikai nagyhatalmakat hagyunk „testhosszal" magunk mögött, mint Horvátország (39), Görögország (19), Franciaország (5) vagy Olaszország (3).

Egybehangzó felmérések szerint az osztrákok számára, nyaralási célpontjuk kiválasztásánál elsőrendű szempont a kedvező ár-érték arány, így a turisztikai főszezon előtt publikált számítások igen biztatóak az Ausztriából várható vendégforgalmunk idei alakulását tekintve is. A teljes elemzés elérhető itt.

Az euró magyarországi kedvező vásárlóértékét, valamint szolgáltatásaink magas minőségét utazási érvként használva a Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon idén is folyamatosan szervez és tervez taktikai kampányokat.

Az osztrákok jól költő turistáknak számítanak, tavaly 120 milliárd forintot hagytak hazánkban turisztikai célból. Az osztrákok idei utazási terveiről – a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével megvalósult –, az IMC tourismFACTORY kutatóintézet által készített tanulmány szerint az osztrákok utazási kedve 2015-ben töretlen, a lakosság 92 százaléka (!) tervezi, hogy idén utazással tölti szabadságát.