Megújult a Margaréta Hotel

Forrás: balatonfured.hu

 2014. július 08. 14:11

Félmilliárdos beruházás révén új épületszárnnyal és szolgáltatásokkal, modern egyben vendégbarát miliővel várja a vendégeket a Margaréta Hotel Balatonfüreden.

A hotel északnyugati részéhez építették hozzá az új, hatszáz négyzetméter alapterületű, három szintes szárnyat. A félmilliárdos beruházás révén a Dália szárnyban 14 légkondicionált szobát alakítottak ki - köztük két összenyitható családi illetve két elegáns lakosztállyal -, továbbá egy mobil falakkal tagolható, 170 férőhelyes modern rendezvénytermet és egy galériás wellness részleget. Korszerűsítették a konyhát, így már félpanziós ellátást tudnak nyújtani, bővítették a hotel fogadóterét, a parkolók számát illetve parkosítottak.

 

- A fejlesztés révén az eddigi korlátainktól igyekszünk megválni. Jelentősen bővítettük a szolgáltatásainkat, a korábbinál vidámabb, komfortosabb környezetet tudunk nyújtani a vendégeinknek. Sokat várunk az egyedi kialakítású, modern technikai berendezésekkel felszerelt rendezvény teremtől, amely ideális helyszíne lehet esküvőknek, konferenciáknak, magán- és céges rendezvényeknek. Nagy előrelépés a meleg konyha korszerűsítése, a kibővült étterem és végre közvetlenül a 71-es útról is megközelíthető a szálloda, itt egy új bejáratot létesítettünk - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Forsthoffer Ágnes igazgató, aki családjával még 2006-ban vette át a szálloda üzemeltetését.

A szálloda ünnepélyes megnyitóján Bóka István polgármester hangsúlyozta: a város gazdasága szempontjából nagyon fontos, hogy bővült Füreden a kereskedelmi szálláshelyek száma.

- Egy igazi családi vállalkozás működteti a hotelt, most egy rendkívül értékes fejlesztést valósítottak meg. A város adóbevételei szempontjából a kereskedelmi szálláshelyek növelése az egyik legfontosabb tényező, sokkal örvendetesebb, mint az apartmanház építés.

 

Az egy évvel ezelőtt indult mintegy 500 milliós beruházáshoz 100 millió forintot nyertek pályázaton a többit hitelből és saját forrásból biztosították. Az összesen 64 szobás hotelben 18 új munkahely létesült, érdekesség, hogy az egész épület fűtését, világítását és gépészetét számítógép vezérli, és a környezetkímélő, alternatív energiák használatára is gondoltak, az új épületszárny tetején napelem park kapott helyet.

Az új, ízléses és hangulatos wellness részlegben két pezsgőmedence, egy gyermekmedence, finn-, bio- és infraszauna, trópusi élményzuhany, dézsazuhany, jégoltár, só-, aroma- és fényterápiás szoba, masszázs ágyak illetve napozó terasz várja a vendégeket.

A wellnesst nem csak a szálló vendégei használhatják, bejelentkezés után bárki igénybe veheti a szolgáltatásokat, ahogy a félpanziós vacsorát is.