MSZÉSZ-részvétnyilvánítás a francia kollégáknak

Forrás: turizmus.com

 2015. november 16. 19:59

Együttérzését és részvétét fejezte ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a párizsi merényletsorozattal kapcsolatban a franciaországi társszervezeteknek.

„A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a párizsi terrorcselekménnyel kapcsolatban sajnálatát, együttérzését, részvétét, támogatását fejezte ki a HOTREC-ben tag francia szálloda- és vendéglátó szövetségek felé" – olvasható az MSZÉSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A turizmus a béke iparága – hangsúlyozta Kovács István, a szállodaszövetség főtitkár arra a kérdésünkre, vajon globálisan hogyan hathat a terrorfenyegetettség és a megfélemlítés szándéka az utazási kedvre. A turizmus működéséhez alapvető feltétel az utazni kívánók biztonságérzete, mint azt korábbi példák is mutatják, amikor kedvelt üdülődesztinációkból az ott elkövetett terrorcselekmény után – szerencsére csak átmenetileg – elmaradtak a külföldi vendégek. A párizsi merényletsorozat egyik következménye az is, hogy máris több kulturális esemény rendezését lemondták a francia fővárosban, ami jelzi, hogy a történtek súlyosan érinthetik a turizmust – tette hozzá.