Négy magyarországi szálloda, 11 milliós adomány

Forrás: turizmus.com

 2019. március 19. 12:33

A Marriott csoporthoz tartozó négy hazai szálloda is részt vett a ,,You Eat, We Give” jótékonysági programban.

Több mint 11 millió forintot gyűjtött össze négy, a Marriott csoporthoz tartozó hazai hotel 2018 őszén, a Marriott International ,,You Eat, We Give” jótékonysági programjában. A kezdeményezéshez idén először a The Ritz-Carlton európai szállodái is csatlakoztak, köztük a The Ritz-Carlton, Budapest.

Európai szinten összesen 258 ezer euró (csaknem 81 millió forint) gyűlt össze a fiatalok önálló életkezdését és karrierépítését támogató jótékonysági akcióban.

A program részeként szeptember és október folyamán a három budapesti, valamint egy kecskeméti Marriott csoporthoz tartozó hotel éttermei minden felszolgált ebéd és vacsora után 1 euróval támogatták a nehéz sorsú fiatalok számára elindított kezdeményezéseket. Az akcióban a Deák St. Kitchen (The Ritz-Carlton, Budapest), a Peppers Mediterranean Grill (a Budapest Marriott Hotel korábbi étterme), az Oléo Pazzo Mediterranean Bistro (Courtyardby Marriott Budapest City Center) és a Bistorant (Four Points by Sheraton Kecskemét) vettek részt.

A képen jobbról: Hugo Lecanda vezérigazgató, The Ritz Carlton Budapest, Meda Vasiliu értékesítési és marketingigazgató, The Ritz Carlton Budapest, Arne Klehn vezérigazgató, Budapest Marriott Hotel, Millennium Court Budapest, Marriott Executive Apartments, Parti János értékesítési és marketingigazgató, Budapest Marriott Hotel, Millennium Court Budapest, Marriott Executive Apartments, Courtyard by Marriott Budapest City Center, Kiss Gergely ügyvezető, SOS Gyermekfalvak,  Romet-Balla Ágnes kommunikációs és adománygyűjtési igazgató, SOS Gyermekfalvak

Fotó: turizmus.com

,,A Marriott mindig is elkötelezett volt a fiatalok életútjának segítésében. Éppen ezért vagyunk büszkék arra, hogy részesei lehetünk a,,YouEat, We Give” programnak. Az pedig még nagyobb büszkeséggel tölt el minket, hogy vendégeink is örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez” – nyilatkozta Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója. ,,Úgy gondoljuk, hogy az SOS Gyermekfalvak nagyszerű munkát végez a hátrányos helyzetű családok és gyermekek segítésében, ezért döntöttünk a támogatásuk mellett.”

,,A FourPointsbySheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont a megnyitása óta kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra. Kiváló kapcsolatot ápolunk az SOS Gyermekfalvak munkatársaival és támogatottjaival Kecskeméten. A,,You Eat, We Give” programmal egy újabb lehetőség nyílt munkájuk támogatására, amelyhez boldogan csatlakoztunk, megosztva vendégeinkkel a jótékonyság fantasztikus élményét” – mondta Polgár Tibor, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont ügyvezetője.

A Marriott Európa-szintű „World of Opportunity” programján belül a „YouEat, We Give” kezdeményezés fő célja a fiatalok munkanélküliségének csökkentése a kiválasztott jótékonysági partnerszervezeteken keresztül. A Marriott vendégeinek segítségével, a program 2012-es indulása óta több mint 3 millió euró gyűlt össze, készpénz és adomány formájában. A vállalat dolgozói mindemellett 70.000 önkéntes órában segédkeztek abban, hogy támogassák a fiatalok karrierépítési terveit.

(X)