Őszre teljes lesz a Fertő-tavi bringakörút

Forrás: turizmus.com

 2015. március 01. 14:22

Idén először mutatkozott be önállóan a fertődi Esterházy-kastély a Bringaexpón, hogy ezzel is népszerűsítse a térség legjelentősebb örökségturisztikai attrakcióját és a Fertő-táj kerékpáros turizmusát. Őszre elkészül a Fertő-tavi bringakörút hiányzó utolsó szakasza Fertőrákos és Balf között.

A hírt a Bringaexpón tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára jelentette be. L. Simon László hangsúlyozta: Magyarországon stratégiai cél a kerékpáros turizmus fejlesztése, ennek érdekében az elmúlt két évben nagy erőkkel indult meg a bicikliút-hálózat kiépítése és annak az EuroVelo európai hálózathoz való illesztése.

 

A statisztikák szerint a teljes Fertő-tavi térségbe évente közel egymillió kerékpáros érkezik. A tó körüli körgyűrű utolsó szakasza Fertőrákos és Balf között idén elkészül, két ütemben. A hiányzó 16 kilométeres bringaút megépítésére 805 millió forintot fordítanak majd, átadása szeptemberre várható – mondta el kérdésünkre Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője.

L. Simon László arról is beszélt, hogy a kormány kiemelt turisztikai desztinációként tekint az Esterházy-kastélyra, amely az itt felépülő tudományos központnak köszönhetően fő bázisa lesz a magyarországi Haydn-kutatásnak is. A fejlesztések folytatódnak, május végén átadják a felújított Lés-erdőt és a romantikus rózsakertet, utána pedig következhet a kastély nyugati szárnyának, valamint a kiskastélynak a rekonstrukciója.

Az Eszterháza Központ egy látványos, szabadon álló standdal jelent meg a Bringaexpón, többek között négy óriási pop-up falon hívva fel a látogatók figyelmét az Esterházy-kastélyra, illetve a Fertő-Hanság Nemzeti Parkra.