Ötvenezernél többen látogatták már meg a Várkert Bazárt

Forrás: MTI

 2014. április 07. 14:52

Három és fél nap alatt több mint 51 ezer látogatója volt az április 3-án megnyitott Várkert Bazárnak, a déli palota három kiállítását pedig 12 ezernél is többen nézték meg.

Április 4-től három különálló programot kínáltak a szervezők a Várkert Bazárban: az Erzsébet-lépcsőtől indulva korhű jelmezekbe öltözött idegenvezetők kalauzolták az érdeklődőket, míg a Gloriette-től indulva bárki önállóan is bejárhatta az épületegyüttest. A déli palotákban három kiállítás nyílt meg az épület csütörtöki átadásakor: A modern reneszánsz derült idomai, az Ostromok és hétköznapok, valamint az Egy építkezés képei című tárlat. A épületegyüttesre már a megnyitó délutánján is csaknem négyezren voltak kíváncsiak - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

 

Ugyanakkor hétfőtől csak részlegesen látogatható a létesítmény, a reneszánsz kert építési munkálatai miatt egyes területeket rövid időre lezárták.

Az 1883-ban épült Várkert Bazár az Európai Unió támogatásának és a magyar állam forrásainak köszönhetően, a tervező, Ybl Miklós születésének 200. évfordulója előtt három nappal nyílt meg a közönség előtt. Az épületegyüttes első ütemét, az Ybl által tervezett részeket április 3-án délelőtt avatta fel Orbán Viktor miniszterelnök, a beruházás második ütemének - a multifunkcionális rendezvényközpont, a 300 férőhelyes mélygarázs és a reneszánsz kert - építése várhatóan augusztus 28-ra fejeződik be.
A déli palotákban lévő kiállítások hétfő kivételével minden nap ingyenesen látogathatók.