Palágyi Eszter a S.Pellegrino Young Chef regionális döntője zsűrijében

Forrás: turizmus.com

 2019. április 29. 14:15

A S.Pellegrino Young Chef nemzetközi séfverseny regionális döntőjébe meghívást kapott az egyik legsikeresebb és legismertebb magyar női séf.

A kiválasztott zsűritagok legjobb tudásuk szerint támogatják a S.Pellegrino Young Chef küldetését a tehetséges fiatal szakácsok következő generációjának felfedezésével és népszerűsítésével. Újdonság, hogy az idei verseny során a regionális döntőig jutó fiatal séfeket végig mentorok segítik.

A közép-európai régió 5 tagból álló nemzetközi zsűrijének összetétele a következő: Palágyi Eszter,  Cornelia Poletto,  Tim Raue, Tristant Brandt,  Konstantin Filippou.

Palágyi Eszter fiatal kora ellenére az egyik legsikeresebb és legismertebb női séf Magyarországon. 2015 óta a Michelin-csillagos Costes étterem séfje, amely 2017-ben és 2018-ban is megnyerte a Dining Guide Év étterme díjat. Dolgozott többek között a három Michelin-csillagos párizsi Joel Robuchon étteremben, a két Michelin-csillagos, osztrák Taubenkobel étteremben, valamint a magyar Bábel étteremben is. 2016-ban ő képviselte hazánkat a San Sebastianban megrendezett Gasztronomika Világkongresszuson, és ugyanebben az évben zsűritagként vett részt a Magyar Bocuse d’Or döntőben.

Palágyi Eszter

Fotó: Flow PR

Az idei versenyen a S.Pellegrino Young Chef elismerésen túl három további díjat is kiosztanak majd, melyek célja, hogy teret adjanak a különböző személyes  gasztronómiai hitvallásoknak:

S.Pellegrino Young Chef Díj (S.Pellegrino Young Chef Award) - Ezt a díjat a regionális zsűri egy páratlan technikai szakértelemmel, valódi kreativitással és a gasztronómia iránti kivételes, erős személyes elköteleződéssel rendelkező tehetséges fiatalnak ítéli oda.

Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj (Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy) - A regionális mentorok által megszavazott díjat az a fogás nyeri el, amely a sokszínűséget képviseli, és a különböző kultúrák szépségét elismerve találkozásukból valami frisset és izgalmasat alkot.

Fine Dining Lovers Közönségdíj (Fine Dining Lovers Community Award) – Ezt a díjat a Fine Dining Lovers online közössége ítéli oda annak a fiatal séfnek, akinek a személyisége leginkább visszaköszön az általa elkészített fogásban.

A S.Pellegrino Young Chef közép-európai regionális döntőjét 2019. szeptember 23-án tartják Hamburgban. A régióban Magyarországon kívül Németország, Ausztria és Lengyelország fiatal séfjei mérik össze tudásukat.

Kapcsolódó cikkek

Pékséggel bővül az Émile

2019. április 23.