Párbeszéd indult szállodabiztonsági kérdésekben

 2014. április 27. 22:39

Szállodai lopások, ki nem fizetett számlák, taxis trükközések és éttermi túlszámlázások, örömlányok és szállodai rongálás – ilyen és ehhez hasonló rendszeres problémákról kezdeményezett kerekasztal beszélgetést az MSZÉSZ Biztonsági Szekciója.

A találkozón budapesti és vidéki, közép- és felsőkategóriás házak is képviseltették magukat, a biztonsági szekció tagjai mellett a illetékes hatóságok is jelen voltak szép számban a Le Meridien Hotel konferenciatermében.

Kovács István, az MSZÉSZ főtitkára nyitó szavaiban azt emelte ki, hogy a minőség szempontjából mennyire fontos a biztonság, hogy a vendéget semmilyen atrocitás ne érje az ott tartózkodása alatt, hiszen egy-egy ilyen rossz tapasztalatnak azonnal híre megy a közösségi portálokon keresztül.

Tímár Attila szekcióvezető úgy Állította össze a meghívottak listáját, hogy gyakorlatilag minden területről érkeztek illetékesek: rendőrkapitányság, katasztrófavédelem, Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a BKK taxiellenőrzéssel foglalkozó főosztálya, Készenléti Rendőrség, Terrorelhárítási Központ.

A találkozó több szempontból is hasznos volt, legnagyobb jelentősége viszont abban áll, hogy párbeszéd indult a két fél között, így a jövőben a különböző esetekben a szállodák könnyebben járhatnak majd el, illetve tudják, mivel kihez érdemes fordulni. Az is fontos előrelépés, hogy a biztonsági szekció révén, melyet épp a szállodások igénye hívott életre, a szakma beszélni kezdett ezekről a kérdésekről és nem tabuként kezeli, ami a megoldásokat is nagyban elősegíti.