Planet21: második fázis

Forrás: turizmus.com

 2016. április 14. 14:28

Az AccorHotels bemutatta fenntartható fejlődési programja, a Planet 21 eredményeit és 2020-ig meghatározott céljait.

„Öt évvel a program első fázisa után az eredmények rendkívül biztatók. A Planet 21 Második Fázisa lehetővé teszi számunkra, hogy fenntartható gazdálkodás mellett csökkentsük a negatív hatásokat munkavállalóink, vendégeink, partnereink és a helyi közösségek mobilizálásának segítségével.” – nyilatkozta Sébastien Bazin, a csoport elnök-vezérigazgatója.

 

Planet 21/2016-2020: azonos irány, magasabb célok

A fejlődés és átláthatóság irányelvét figyelembe véve a Csoport megkérdezte vendégei véleményét, frissítette ökológiai lábnyomát és most először kielemezte a társadalmi-gazdasági lábnyomát is, hogy értékelje a kihívásokat és megalkothassa  új, 5 éves programját, amelyet a munkavállalókkal közösen alakít ki. .

A Planet 21 [2016-2020] négy fő tevékenységi körre koncentrál a munkavállalók, a vendégek, a partnerek és a helyi közösségek bevonásával és két prioritást határoz meg: food & beverage és épületek.

Annak érdekében, hogy a szállodák megfelelő támogatást kapjanak az új terv megvalósítására, a csoport szállodai belső fenntartható fejlődés rendszerét, a Charter 21-et továbbfejlesztették és átnevezték „Planet 21 in Action”-re. Az új rendszer magasabb célokat fogalmaz meg és jobban figyelembe veszi a helyi sajátosságokat és üzemeltetési realitásokat. Lehetővé teszi az egyes szállodáknak, hogy meghatározzák saját céljaikat és megtervezzék megvalósítási terveiket. A közös alap 16 kötelező akcióból áll, melyek komoly kritériumokat fogalmaznak meg már az elkötelezettség első szintjének az eléréséhez (bronz státusz). A magasabb szintek eléréséhez (ezüst, arany vagy platina) a szállodák egy bővebb, különböző kezdeményezéseket magában foglaló listáról választhatnak további megvalósítandó akciókat.

 

Planet 21 Első Fázis [2011-2015]: komoly eredmények

A csoport komoly eredményeket ért el a 2011-2015 között megvalósult kezdeményezésekkel. Öt év alatt a 21 kezdeményezés kétharmadát megvalósította és a szállodák 90%-a folyamatos fejlesztésekbe kezdett. A Planet 21 segítségével a csoport egyesítette csapatait, bevonta vendégeit és partnereit egy kezdeményezésbe, melyet számos etikai tőzsdeindex elismert.

Jelentős fejlődést mutatott többek között a munkahelyi jó közérzet, a gyermekvédelem, a biodiverzitás és a víz- és energiagazdálkodás területein. Az öt év alatt a vízfogyasztást közel 9%-al, az energiafogyasztást 5,3%-al és a széndioxid-kibocsátást 6,2%-al sikerült csökkenteni. 2015 végére az összes szálloda elkötelezte magát a gyermekvédelem mellett (házon belüli tudatossági program, WATCH) és több mint 4,5 millió fát ültettek 2009 óta világszerte.

 

A Planet 21 az Orbis Hotel Groupban

2011 és 2015 között minden szálloda az Orbis Csoporton belül Lengyelországban és Kelet-Európa 8 országában elérte a Planet 21 Első Fázisában meghatározott célokat:

Az összes szálloda olyan házon belüli eljárásokat alakított ki, melyek a gyermekek szexuális zaklatástól való megvédését szolgálják

-           Az összes szálloda kiegyensúlyozott ételeket ajánl és rendszeresen szervez figyelemfelkeltő eseményeket krónikus betegségekről

-           Az összes szálloda szelektíven gyűjti a hulladékot

-           Az összes szálloda optimalizálta és csökkentette a víz- és energiafogyasztást közel 30%-al

-           A szállodák  részt vettek a „Plant for the Planet”  programban, közel 6000 fát ültetve Budapesten és környékén, közel 1 800 000 fa ültetését támogatva Erdélyben, Romániában és közel 2000 gyümölcsfa ültetését támogatva Közép-Lengyelországban

-           A szállodaigazgatók 40%-a nő