Rádpusztát kiemelt dél-balatoni turisztikai központtá fejlesztették

Forrás: turizmus.com

 2015. április 01. 15:57

A rádpusztai Gasztro Élménybirtok szerdai projektzáró rendezvénye egy kétéves, 656 millió forint értékű fejlesztés végére tett pontot. A projekt utolsó elemeként egy 400 férőhelyes rendezvényházat adtak át.

A Balatonlelle és Balatonszemes közötti Rádpusztán családi vállalkozásban működtetett élménybirtokon egy lovaspálya és szabadtéri rendezvénytér, a Magyar Nemzeti Borok pincéje, valamint egy 400 férőhelyes rendezvényház épült meg az elmúlt két évben, 656 millió forint beruházással, 70 százalékos uniós támogatással.

Az uniós projekt utolsó elemeként a térségben egyedülálló nagyságú és adottságú rendezvényház épült, amit a projektzáró rendezvényen adtak át. Az épület földszintjén közel 350 négyzetméteres terem létesült.

 

A projekt másik fontos elemeként egy évvel ezelőtt adták át a Magyar Borok Pincéjét, amelyben egy 180 éves borospince átalakításával létesült bemutatóhely 22 hazai és a határon túli magyar borvidék kiemelt borainak, az eredetvédett magyar pálinkáknak, valamint a hazai pezsgőknek.

A másfél évtizede működő, 6,5 hektáron, egy természetvédelmi terület mentén lévő idegenforgalmi létesítmény elsősorban lovas szolgáltatásairól, gasztronómiai kínálatáról és szabadidős szolgáltatásairól ismert.