Rendelj a szállodaszobába saját ruhatárat!

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 20. 16:04

Előfordul, hogy valaki a bőröndjét kinyitva jön rá, rosszul pakolt be – nem az időjárásnak vagy az alkalomnak megfelelő ruhatárral érkezett. Vagy éppen elveszett a reptéren a csomagja. A divatszakma és a szállodaipar újabb összekapcsolódása várható.

Ki sem kell lépnünk a szállodaszobánkból, és kisvártatva érkezik az online megrendelt áru. Előfordul, hogy egy adott szálloda üzleti szerződést köt valamelyik webáruházzal, mint ahogyan a New York-i vagy a londoni Soho House tette a Net-A-Porter.com divatüzlettel. Ebben az esetben a kínálat megtekintése akár a repülőgépen megtörténhet, és érkezéskor ott várja a vevőt az új holmi a szobában.

Eddig többnyire a szállodahallba költöztek be az üzletek, ma már a szobába is bemerészkednek

Fotó: Soho House NY

Ehhez hasonló ötletet már megvalósítottak más szállodák is: van, ahol még direktebb az áru iránti érdeklődés felkeltése. Ha kinyitjuk a szoba szekrényét, az általában üres – de vannak olyan hotelek, ahol tele van, olyan öltözékekkel, amelyek megmozgatják a vendég fantáziáját, de főképp kinyithatják a pénztárcáját.  Ez afféle belső kirakat – és a kíváncsiság nagy úr, sokszor elkelnek olyan darabok is, amelyeket otthon esetleg nem volna időnk vagy kedvünk felpróbálni.

Eddig többnyire a szállodahallba költöztek be az üzletek – ma már a szobába is bemerészkednek. Ennek ellenére a szállodákban üzemelő butikok ma is sikeresek, hiszen sok utasnak nincs ideje kimenni a városba és vásárolni valamilyen ajándékot. Ez főleg a férfiakra jellemző, akik szeretik minél kényelmesebben letudni a „milyen szuvenírt vigyek haza” problémát.