Sikeres volt a Danubius Hotels Nyrt. részvényeire tett vételi ajánlat

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 13. 16:23

A brit CP Holdings és a vele összehangoltan eljáró személyek 98,2 százalékos befolyást szereztek a Danubius Hotelsben. Ezzel bizonyossá vált, hogy a magyar szállodaláncot kivezetik a Budapesti Értéktőzsdéről.

A Danubius Hotels Nyrt. összes törzsrészvényére tett közös önkéntes nyilvános vételi ajánlat benyújtásakor a Danubius részvényeinek 80,33 százaléka volt a CP Holdings és a vele összehangoltan eljáró személyek tulajdonában, ami 84,14 százalékos befolyást jelentett a társaságban.

Az augusztus 11-én zárult ajánlati időszak során a részvényesek összesen mintegy 1,1 millió részvényt ajánlottak fel. A CP Holdings csütörtöki közleménye szerint az ajánlati ár részvényenként 8 ezer forint, ami jelentős, 47,97 százalékos és 49,99 százalékos felár az ajánlat június 15-i jegybanki benyújtását megelőző 180, illetve 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest, és közel 10 százalékkal magasabb a 2014. december 31-i konszolidált saját tőke egy részvényre jutó könyv szerinti értékénél.

Az ajánlattevők a lehető legkorábban élni kívánnak a törvényben biztosított vételi jogukkal, és kivezetik a Danubius Hotelst a Budapesti Értéktőzsdéről. A fel nem ajánlott részvények megszerzésére rendelkezésre álló időszak legkorábban augusztus 18-án kezdődik.

A CP Holdings több mint 50 éve működik az Egyesült Királyságban. Többféle érdekeltsége van az Egyesült Királyságban, Magyarországon, Izraelben és Afrikában, több üzletágban.

Magyarország legnagyobb szállodalánca, a Danubius-csoport adózás előtt eredménye 11 százalékkal javult tavaly: az egy évvel korábbi mintegy 2 milliárd után 2,18 milliárd forintra.

A Danubius részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papír a szerdai kereskedést 7906 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 7966 forint, a legalacsonyabb 4606 forint volt.