Szezonális bűnmegelőzés a Balatonnál és Velencén

Forrás: MTI

 2015. július 02. 17:13

Július 6-tól augusztus 24-ig összesen 260 rendészeti fakultációs középiskolás diák segíti a rendőrök munkáját több dél-balatoni településen, bűnmegelőzési feladatokat ellátva, míg Velencén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói vesznek részt a szezonális bűnmegelőzési pont munkájában.

Az idén Balatonlellén, Siófokon, Balatonföldváron és Balatonszárszón 200 táborozó, Fonyódon és Marcaliban további 60 helyi középiskolás diák lát el járőrszolgálatot a nyár végéig, váltott csoportokban, rendőri irányítás mellett, "Bűnmegelőzés" feliratú pólókban, főként strandokon, belvárosokban, parkolókban. Az elmúlt években nagy szerepük volt a strandlopások visszaszorításában, eltűnt gyerekek megtalálásában, gépkocsilopások megakadályozásában.

Velencén is szezonális bűnmegelőzési pont nyílt. A Velence korzón a szezon végéig üzemelő bűnmegelőzési miniközpontban folyamatos váltásban, hatfős csoportokban, hivatásos rendőr irányítása mellett látnak el szolgálatot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói.