Tovább bővíti szállodahálózatát az Orbis

Forrás: turizmus.com

 2015. november 11. 14:07

Jelentős eredményeket ért el az Orbis 2015 harmadik negyedévében: a szállodai átlagár 2,3, a foglaltság 6,5, az egy kiadható szobára jutó árbevétel 11 százalékkal emelkedett. A csoport tovább bővíti szállodahálózatát és a fenntartható fejlődésbe is invesztál.

„2015 januárjában az Orbis lezárta a tranzakciót, mely felgyorsította a vállalat terjeszkedését 38 üzemelő szállodával 5 új országban a kelet-európai régióban. E jelentős tranzakció eredményeképpen vállalatunk új kihívásokkal szembesült. Célunk, hogy teljesen ki tudjuk használni az új felmerült lehetőségeket. A kiemelkedő pénzügyi és üzemeltetési eredmények, melyeket elértünk mind a harmadik negyedévben, mind az elmúlt 9 hónapban, megerősítették, hogy vállalatunk képes komoly értéket teremteni" – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis S.A. elnök-vezérigazgatója.


Bővülő szállodahálózat

A kelet-európai szállodaipar meghatározó szereplőjeként az Orbis folyamatosan erősíti piaci pozícióját. 2015 júliusától Vilnius (Litvánia) első ibis Styles szállodája csatlakozott az Orbis-csoporthoz. Öt új franchise-szerződést írtak alá 2015 harmadik negyedévben a szállodahálózat további fejlesztésének érdekében Lengyelországban, Romániában és Litvániában.

ibis Styles Vilnius

ibis Styles Vilnius

 

A következő három évben 21 új szálloda nyílik a már aláírt franchise- és management szerződések keretében és 3 új saját tulajdonú szálloda fejlesztése jelenleg is zajlik. A vállalat folyamatosan keresi a további fejlesztési lehetőségeket olyan piacokon is, ahol az AccorHotels márkák még nincsenek jelen.

 

Tőkeberuházások

A hálózat növekedése mellett, melynek része 3 saját tulajdonú szálloda fejlesztése, folyamatosan zajlik a meglévő szállodaportfólió korszerűsítése és megújítása. Az Orbis fő célja, hogy korszerű és kényelmes termékeket illetve szolgáltatásokat nyújtson vendégei számára. 2015 első kilenc hónapja alatt a tőkeberuházások értéke elérte a 11,3 millió eurót, melyből 6,7 millió euró fejlesztési projektekbe került invesztálásra, többek között Krakkóban, Gdanskban és Varsóban.

 

CSR-trendszetter

Kelet-európai szállodaipari vezetőként az Orbis ambíciója, hogy a vállalati felelősségvállalási trendeket meghatározza, valódi elköteleződést mutatva. A harmadik negyedévben született döntést követően az összes új Orbis-fejlesztés BREEAM tanúsítvánnyal valósul meg, mely fenntartható konstrukciós folyamatokat és működési módszereket tesz lehetővé ezen szállodákban a jövőben. A vállalat a szállodai vendégeket is bevonja a programjaiban való együttműködésre. A törölközők újrahasználatával a vendégek részt vesznek a „Plant for the Planet" programban, melynek köszönhetően a mosodai költségek megtakarításának az 50 százalékát faültetési programokra allokálja a vállalat olyan területeken, ahol az illegális erdőirtás komoly problémát jelent.

 

 

Előre tekintve

„Ahogy figyelmünket a jövőre fordítjuk, nem látunk semmilyen negatív jelet, ami megfordítaná a szállodaipar pozitív trendjeit. A régiónkban lévő országok érik el a leggyorsabb növekedést Európában. További növekedésre látunk lehetőséget növekvő számú befektetéssel, alacsony kamatokkal és ezek stimuláló hatásával a gazdaságra, illetve EU-alapok támogatásával történő vállalati finanszírozással. Úgy gondoljuk, hogy a következő negyedévek kielégítőek lesznek az Orbis számára. Tiszta és látható stratégiánk három pilléren alapul: üzemeltetési kiválóság, a hálózatnövekedést célzó befektetett tőke újraallokálása fókuszálva a magas megtérülésre, valamint a CSR-prioritások iránti valódi elkötelezettség. Erőfeszítéseink középpontjában ezen célok elérése áll és ez jelenti a csoport hajtóerejét" – tette hozzá Gilles Clavie.