Tovább hódít az olasz konyha

Forrás: turizmus.com

 2018. február 15. 17:48

A világ egyik legnépszerűbb konyhája már évtizedek óta hódít Skandináviában is. Az Eataly lánc, amelyet Oscar Farinetti alapított 2007-ben Torinóban, ma már a világ szinte összes nyugati és észak-amerikai nagyvárosában jelen van.

A cég vezetése úgy véli, azzal, hogy megnyitják új éttermüket Stockholmban, egy más minőségű olasz konyhaművészettel és élelmiszerminőséggel fogják megismertetni az ottani vendégeket.

A svéd főváros központjában február 17-én nyíló komplexum, egy hajdani moziban kap helyet. Akkora, mint egy vásárcsarnok a maga 3000 négyzetméterével, három étterem, élelmiszerbolt, bárok, kávézó és oktatási központ is helyet kap itt – számol be róla az alltomresor.se.

Több mint ezer olasz terméket értékesítenek majd, a tésztaféléktől és mártásoktól az olívaolajokig és a kenyerekig, amelyeket naponta helyben sütnek.  De nem hiányoznak a sajtok, hús- és halfélék, gyümölcsök és zöldségek sem.

Az épülő stockholmi komplexumban az Eataly lánc vezetői, középen Oscar Farinetti

Fotó: alltomresor.se

Az éttermekben eredeti nápolyi pizzákat, kézzel, helyben, frissen gyúrt pasztákat és a legfrissebb hozzávalókból készített hagyományos olasz fogásokat szolgálják majd fel. Nem hiányzik egy eredeti olasz kávézó, csokoládéüzlet és fagylalt bár sem. Az olasz konyha iskolájában tanfolyamokat és rendezvényeket tartanak majd, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A lánc hagyományai szerint minden kiskereskedelmi üzletüknek saját koncepciója van. Az Eataly Stockholm számára ezek a „hidak” kötik össze az embereket, a népeket. (Amikor az alapító Oscar Farinetti először járt Stockholmban, megdöbbentette az a sok édes és sós víz, ami körülveszi a szigetekre épült várost, és amelyet számos híd köt össze.)