Új, 4 napraforgós vendégház kialakítása Alsópetényben

Forrás: turizmus.com

 2015. június 04. 10:24

A P92 IT Solutions Kft. - a már meglévő két 4 napraforgós vendégház után - új, szintén 4 napraforgós vendégházat hozott létre Alsópetényben.

A hét férőhelyes Zsálya Házban három, saját fürdőszobás szoba (egy háromágyas és két kétágyas), konyha, étkezővel, valamint tároló helyiségek kaptak helyet. A házhoz tartozó zöldfelület pihenőkertként szolgál, kerti bútorokkal. Létrehoztak egy mobil üvegházas gyógynövénykertet is. A vendégház nemcsak szálláshely funkciót lát el, hanem egyben erdei túrák és madármegfigyelő kirándulások kiinduló pontja is. A ház a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázati támogatásának segítségével nyílt meg.

A Nógrád megyei Alsópetény és térsége elsősorban a kirándulóforgalom szempontjából jelent vonzó desztinációt, a többnapos itt tartózkodás ösztönzéséhez azonban további fejlesztések váltak szükségessé.

A falusi turizmus és a kastélyturizmus egymást kiegészítő szálláslehetőségét nyújtja az alsópetényi Prónay kastély, és a faluban található vendégházak. A kastély tulajdonosa, a P92 IT Solutions Kft. a rendezvényszervezés és a szállodaüzemeltetés mellett célul tűzte ki Nyugat-Nógrád falusi turizmusának fellendítését.