Új buszjárat Varsó és Budapest között

Forrás: vezess.hu

 2015. augusztus 07. 13:35

Új járat indul a lengyel és a magyar főváros között egy észt fapados busztársaságnak köszönhetően. A Lux Express háromtengelyes, Scania Irizar i6-os autóbuszokkal indítja el augusztus elsején a Varsó-Budapest járatot - írta a vezess.hu.

A kényelmes, kihúzható ülések háttámlájába tableteket építettek be, melyeken játszhatnak, zenét hallgathatnak, internetezhetnek, de még akár filmeket is nézhetnek az utasok. Emellett arra is lehetőség van, hogy saját kütyünket hálózatra csatlakoztatva használjuk, köszönhetően az üléspároknál elhelyezett 220 Voltos csatlakozóknak.

Az autóbuszok fedélzetén ingyen wifi is igénybe vehető, emellett a társaság az utazás ideje alatt díjmentesen szolgál fel forró italokat az utasok számára. Az ingyenes szolgáltatások azonban itt még nem érnek véget, ásványvizet is térítésmentesen kérhetünk a stewardessektől. A fedélzeten utazók takarót, vagy kispárnát is vásárolhatnak a buszokon, az utazás ideje alatt WC áll rendelkezésre.

 

A Lux Express Varsót és Budapestet összekötő járata a lengyel fővárosból a Marymont metrómegállótól indul és Krakkó érintésével egészen a Népligetig közlekedik. A két városból naponta egy járatra foglalhatnak jegyet az utasok a Lux Express weboldalán. A társaság által közölt menetidő 10 óra 55 perc, ami kicsivel jobb a varsói expressznél, mely 11 óra 10 perc alatt teszi meg az utat. A cég által kínált ár versenyképes, hiszen Budapest-Varsó jelenleg 36 euróért, vagyis közel 11 ezer forintért járható meg oda-vissza.

A Lux Express észt magántársaság, melynek elődjét, a MootorReisi AS-szt 1993-ban alapították. A cég akkor Észtország, Lettország, Litvánia és Németország között közlekedtetett járatokat.
(www.vezess.hu)