Új szállodák az Akropolisznál

Forrás: turizmus.com

 2019. március 20. 13:35

A letelepedési vízumok kínai igénylői és az Airbnb-lakások kiadói adtak lökést a görögországi turizmusnak.

A TravelWireNews tudósítása szerint vízumkérők ezrei, többnyire kínai befektetők vásárolják fel az olcsóbb ingatlanokat a fővárosban, valamint Santorini és Korfu szigetén, amely európai bázisul szolgál számukra.

A helyi lakástulajdonosok megpróbálják kihasználni a helyzetet, hogy a hosszú pénzügyi válság után értékesítsék lakásaikat, vagy kiadják a turistáknak. Görögország is elindította a letelepedési kötvény-, illetve vízumprogramját, amely Portugáliában és Spanyolországban már évek óta fut. A vízumot görögországi lakóhelyhez és 250 ezer euróhoz kötik, ami ötéves ott tartózkodást tesz lehetővé.

Épülnek az új szállodák az Akropolisz tövében

Fotó: trip101.com

A görög kormány 2013-ban indította el az úgynevezett aranyvízumot kínálni, Oroszországban, Törökországban és a Közel-Keleten is hirdetve a lehetőséget.

A nagy turisztikai befektetők, köztük a Thomas Cook és Wyndham Hotels milliárdokat költenek, és több tucat hotel- és üdülőhely-projektet indítanak Görögországban. Igaz, mindennek van hátulütője is, mert az ingatlanárak ismét elkezdtek emelkedni, így sok helybéli kikényszerül a népszerű települések központjából, a görög kormány pedig már a rövid távú lakáskiadás korlátozását fontolgatja az Airbnb terjedése miatt.