Újabb attrakciók a Bálint Boráriumban

 2014. június 24. 14:20

A tavaly tavasszal Pázmándon megnyílt, elsősorban a Velencei-tó környéki borok bemutató- és kóstoltató helyeként létrejött Bálint Borárium folyamatosan fejleszti kínálatát, hogy a borbarátok mellett a családos vendégek igényeit is kiszolgálja.

A 17. századi dézsmapincéből kialakított létesítmény pincéjében 110, a panorámateraszon további 80 fő ismerkedhet meg a környék legjobb borászatainak kínálatával. Jelenleg mintegy 7-8 környékbeli termelő több mint 40 féle bora kóstolható, a kínálatot minősített, bio borokkal egészítik ki. Az ételkínálatot platnin készült levesek, a sparhelten és annak sütőjében készült ételek alkotják. Pázmánd íze márkanév alatt helyi, natúr élelmiszerek választhatók, többek között a saját készítésű bordzsem bourbon vanília magokkal, bogyóból készült bodzadzsem, szőlő- és dzsem, szőlőszörp. Különtermük 40 fős rendezvények megtartására alkalmas.

 

Hogy azok is jól érezzék magukat, akik nem a borok élvezetében kínálnak elmerülni, az épület középső szintjén hang- és fényterápiás sószobát, a gyerekeknek pedig sóhomokozót alakítottak ki.  A külső részeken is folyamatos fejlesztéseket hajtanak végre, a közelmúltban adták át az iparművészek által tervezett játszótér első részét, a „hordókommunikátort", a hagyományőrző,boros elemekkel telitűzdelt játszótér átadása augusztus végére várható.

A mostani hétvégétől szombat és vasárnap mellett pénteken is nyitva tartanak, 10 főnél nagyobb csoportokat bejelentkezés alapján is fogadnak.