Újra fogad vendégeket az Alirét vadászház a somogyi erdőben

Forrás: turizmus.com

 2019. október 04. 15:13

A SEFAG Zrt. 130 millió forintból újította fel a tulajdonában lévő Alirét vadászházat, amely meghatározó szerepet játszik az észak-somogyi régió erdei turizmusában.

A Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeit üzemeltető SEFAG Zrt. szálláshelyek hálózatát tartja fenn megyeszerte. A kínálat a háromcsillagos erdei szállodától az önellátással működő vadászlakig terjed, így ki-ki megtalálhatja az igényeihez legjobban illő szolgáltatást. Az elmúlt évtizedben a vállalat 2,5 milliárd forintot költött a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, ebből jelentős részt tett ki a szálláshelyek felújítása és modernizálása – írja az erdészet honlapján.

A legújabb beruházás a frissen átadott Alirét vadászház, amely meghatározó szerepet játszik a Balaton közelében fekvő észak-somogyi régió erdei turizmusában. (Nevét a valamikori török megszállásra visszavezethetően kapta.)

A Ságvár és Balatonendréd között, festői környezetben, egy kis tó partján álló ingatlant 130 millió forintnyi saját forrásból újította fel a SEFAG Zrt.

Vadászoknak és erdőjáró turistáknak egyaránt kényelmes a felújított vadászház

Fotó: SEFAG Zrt.

A korszerű épületgépészettel, villamos berendezésekkel, burkolatokkal, és szigeteléssel ellátott, főzőkonyhával rendelkezős, részben akadálymentesített épületben 6 szobában 12 ember szállhat meg kényelmesen. Stílusosan cserépkályhát és az erdei környezethez illő berendezést kapott a vadászoknak és erdőjáró turistáknak egyaránt ideális vendégház.

A somogyi erdővidék változatos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra a hagyományos bakancsos túráktól a lovas és kerékpáros kirándulásokig és a családi ismeretterjesztő programokig.