VB menük, focistáknak és szurkolóknak

 2014. június 02. 21:33

Egyes német éttermekben meg lehet kóstolni azt a menüt, amellyel a német focistákat „edzi" a brazíliai foci világbajnokságra séfjük, Holger Stromberg. Az erőt adó, vitamindús, nem hizlaló ételek receptjét közreadta könyvben és néhány magazinban is a sztárszakács, így otthon is elkészíthetők.

Egyes szkeptikus focirajongók szerint 30-40 évvel ezelőtt is születtek csodálatos gólok és győzelmek, jóllehet, akkor még nem fordítottak annyi figyelmet a labdarúgók étkezésére, mint manapság. A mai fiatal sportolók azonban szinte dopping helyett fogyasztják a tudományosan, dietetikusok által kikísérletezett csodaételeket. Íme, egy izgalmas ételsor: reggelire zöldségek és frissen préselt levek, zöld smoothie, ebédre grillezett gomba friss zöldségekkel, vöröskáposztahab körtével és garnélával, desszertnek grízpuding gyümölcsökkel vagy csokoládés ravioli, vaníliasodóval.

A kevés zsírnak, a rafináltan elosztott szénhidrát mennyiségnek, a frissen, kevés olajon pirított ressen hagyott zöldségeknek nemcsak a testnek kell erőt adni, hanem az agynak is – vallja a séf – hiszen a meccsek részben az agyban dőlnek el.

Holger Stromberg külön szakácskönyvet adott ki, amely a fociválogatott számára készített ételeket tartalmazza. A könyvnek nagy sikere van a vendéglősök és a háziasszonyok körében egyaránt.