Villány invites Loire – nemzetközi franc megmérettetés és találkozó

Forrás: turizmus.com

 2015. november 02. 17:21

Jobb-e a magyar cabernet franc, mint a francia? Már a kérdés feltevése is szentségtörésnek tűnhet, pedig nem az.

Inkább fogalmazzunk úgy, hogy más, érettebb, melegebb, tán tüzesebb is – hallhattuk a magyar borászat egyik legautentikusabb képviselőjétől, Bock Józseftől a hétfőn megrendezett tájékoztatón.

Márkaépítés, marketing, workshop – mindez része annak a november 20-i programnak, amely a Villány invites Loire nevet viseli. A kóstoló túrákkal egybekötött workshopon külföldi borászati szakemberek – köztük Claude Bourgignon - mutatják be a villányi terroir, illetve a Loire menti franc-ok jellegzetességeit.

Ahhoz, hogy a cabernet franc, vagy egyszerűen és újabban „csak" Villányi franc a borrégió vezető márkája legyen, ügyes marketing politika kell, hírverés és megmérettetés.

A nemzetközi Franc&Franc találkozón a legjobb borászatok vonulnak majd fel, Bock, Gere, Sauska, Tiffán, Günzer, hogy csak néhány nagyágyút említsünk. A 20-i, több állomásos bortúrán buszok viszik majd az érdeklődőket, hogy megismerkedjenek több mint 15 pince 32 cabernet franc-jával.. Az igazi szenzációnak természetesen a francia nedűk kóstolása ígérkezik – így lehet igazán összemérni a két borrégió különbözőségeit, illetve hasonlóságait.

Ahhoz, hogy a Villányi franc igazi márka legyen, valóban kiváló minőséget kell produkálni, és erre bizonyságot is kaptunk: szuper és prémium jelzőkkel lehetne illetve azokat a borokat, amelyeket hétfőn a Villa Bagatelle-ben volt módja a résztvevőknek megkóstolni.