2016 TOP 50-je között a Service 4 You tulajdonos-ügyvezetői

Forrás: turizmus.com

 2017. október 05. 09:00

A szállodaipar Starsky és Hutch párosa remekül kiegészíti egymást. Klemm Balázs a számok jó barátja és kiválóan átlátja az összefüggéseket, Boldizsár Zoltán az üzemeltetési kihívások innovatív megoldásában leli örömét. Vezetőként is más-más bosszantja fel őket.

A siker titka szerintük a csapatmunkában rejlik. Jó párost alkotnak, 2016-ot újabb 10-11 százalékos nettó árbevétel-növekedéssel zárták, a foglaltság 3-4 százalékos bővülése mellett. A rendezvények száma 20 százalékkal nőtt.

Új a cég portfóliójában a 34 szobás gyulai Komló Hotel, a 15 szobás Pilvax Hotel Kalocsa, a 34 szobás Hotel Forrás Zalakaroson és a 70 szobás Hotel Yacht Wellness & Business Siófok, illetve több fejlesztés valósult meg a tiszafüredi Tisza Balneum Hotelben.

Tavaly beértek a cég strukturáltabb működéséért tett lépések is. Márkák alá szerveződtek a hotelek, Event Hotels és Optimum Hotels név alatt jobban elkülönül a corporate és a leisure szegmens. Új, kényelmesebb, tágasabb irodába költöztek, és centralizáltak néhány fontos tevékenységet. Online foglalási rendszerük fejlesztésével házaikban 30 százalék feletti a saját értékesítés, s az elmúlt időszakban komplex, a működést könnyítő vállalatirányítási rendszert építettek ki. Több mint 400 főt foglalkoztatnak, ebből mintegy 200-at saját alkalmazottként.

Klemm Balázs és Boldizsár Zoltán

Fotó: Dombóvári Judit

A 2016-os év legnagyobb dobása a Hvar-szigeten található két horvát ház, a 333 szobás Hotel Hvar és a 210 szobás Fontana Resort átvétele volt. A szállodák kiemelkedően teljesítettek, részben a vendégmix átalakításának köszönhetően, a kései nyitás ellenére is 20-22 százalékos árbevétel-növekedést értek el 2015-höz képest, és egymilliárd forint fölötti árbevételt. A jövőben szeretnék másutt is kipróbálni magukat a nemzetközi piacon.

Saját képzési rendszerüknek köszönhetően a Service 4 You-t az átlagnál kevésbé érintette az egész szakmában gondot okozó munkaerőhiány. Nagy hangsúlyt fektetnek a saját szakembergárda kinevelésére, szívesen dolgoznak rátermett, elhivatott fiatalokkal. Küszöbön áll a Service 4 You Akadémia elindítása is, melynek keretei közt iskolarendszerben, de gyakorlatorientáltan sajátíthatják majd el a szakma fortélyait a saját alkalmazottak és a külsős érdeklődők. A fenti céloknak alárendelve egyik szállodájuk kifejezetten oktató- és vizsgaközpontként funkcionálna a normál üzemmenet mellett.

A két szakember folyamatosan innovatív fejlesztéseken töri a fejét. A 2016-os év vége felé leginkább a budapesti piacra lépés foglalkoztatta őket, idén pedig szeretnének már egy magas minőségű, egyedi fővárosi szálláshellyel előrukkolni üzemeltetőként. Szintén folyamatban van a cégcsoporton belüli két, hozzájuk köthető utazási iroda tevékenységének összekovácsolása.

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Boldizsár Zoltánról és Klemm Balázsról a nevükre kattintva, az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.