Az Utazáson már részt vett Egyiptom új bécsi képviseletvezetője

Forrás: turizmus.com

 2015. március 02. 16:57

Az Utazás kiállítás mind a négy napján részt vett és elkezdte a kapcsolatfelvételt az Egyiptomot programozó utaztatókkal és a sajtóval Mohamed Desouky, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal februárban hivatalba lépett bécsi képviseletvezetője.

A fiatal szakember a magyar mellett a szlovák, szlovén, osztrák és svájci piacokért felel.

Mint mondta, céljának tekinti, hogy a turisztikai mutatók újra elérjék a 2010-es szintet, amikor a magyar vendégek száma meghaladta az 58 ezret (2014-ben 34273 volt). Mindenképpen jó jel, hogy decemberben és novemberben már jelentős volt a bővülés az előző évhez képest, bízik benne, hogy ez a tendencia megmarad. Annál is inkább, mivel erre az évre sok irodánál megduplázódtak a charterkapacitások.

A növekedés érdekében intenzív promóciót szeretne a nagyközönség felé innovatív eszközökkel, a tour operatorok számára is többféle ösztönzőprogram is rendelkezésre áll. A turisztikai hivatal támogatást ad például az eladott charterhelyek után, az utazási idő hosszúsága szerint differenciálva. A hirdetések marketingköltségeibe is 50 százalékos mértékben beszállnak, sőt, ha kulturális úti célokról szól, mint például Asszuán, Luxor vagy Kairó, akkor ez az arány 75 százalék.

Ebből az is látszik, hogy a mindig népszerű tengerparti nyaralás mellett a kulturális turizmust is jobban ki szeretnék emelni, Egyiptom történelmi örökségére építve. Nem titkolt cél, hogy ezáltal új imázs formálódjon az észak-afrikai országról a fejekben, ahol még itt-ott ma is összekötik a korábbi sajnálatos eseményekkel.

Az 1976-os születésű, egyiptológus és turizmus szakon végzett szakember a gyakorlat felől érkezett, tanulmányai után guide-ként is dolgozott, ezt követően került a turisztikai hivatal kairói központjába. Másfél évig a németországi képviseletet vezette, innen érkezett mostani pozíciójába.