Elhunyt Otte Lajos

Forrás: turizmus.com

 2020. június 17. 17:25

Életének 75. évében, hosszan tartó betegeskedés után elhunyt az IBUSZ, valamint a nemzeti turisztikai marketingszervezet korábbi vezető munkatársa.

Otte Lajos orosz–spanyol szakos tanári diplomát szerzett, majd 1971-ben az IBUSZ-nál kezdte turisztikai pályafutását, főállású idegenvezetőként. Spanyol és szovjet csoportokat kísért Magyarországon és magyar csoportokat a Szovjetunióban, illetve spanyol nyelvterületeken a nagyvilágban.

Otte Lajos, 1945–2020

Fotó: privát fotó

A hetvenes évek második felében Moszkvába küldték az IBUSZ utazási iroda és az OIH (akkor a Belkereskedelmi Minisztérium főosztályaként működő Országos Idegenforgalmi Hivatal) külképviselőjeként. Öt év külszolgálat után hazatért, s az IBUSZ idegenvezetői osztályának, majd a szolgáltatási főosztálynak lett a vezetője. A nyolcvanas évek végén ismét külszolgálatra ment, Madridban irányította az IBUSZ külképviseleti irodáját.

Nem sokkal a spanyolországi külszolgálatból történt hazatérése után, a kilencvenes évek közepén, a Magyar Turizmus Rt. Kijevbe delegálta, hogy vezesse a nemzeti turisztikai marketingszervezet képviseletét. Onnan 2000-ben tért haza, s nem sokkal később nyugdíjba vonult. Azóta nyugdíjasként kísérte figyelemmel a turizmus magyarországi és nemzetközi eseményeit.

A gyászoló család tájékoztatása szerint Otte Lajost július 14-én, kedden 10:45-kor, a rákoskeresztúri Új Köztemetőben (Budapest X. ker., Kozma utca 8–10.) kísérik utolsó útjára.