Magyar győztes az Accor Professions Challenge versenyen

Forrás: turizmus.com

 2015. február 10. 19:04

Az Accor Professions Challenge olyan 18 és 25 év közötti fiatal munkavállalók között rendezett verseny az alábbi foglalkozásokban: bárpultos, séf, felszolgáló és recepciós. A nemzetközi verseny egyik díjazottja és kategória-győztese Takács Eszter, a budapesti MGallery Hotel Nemzeti munkatársa.

A 25 országból, Európából, Afrikából, a Közel-Keletről, Ázsiából és Óceániából és Amerikából érkező jelentkezők az Accor Csoport jelenlegi alkalmazottjai vagy gyakornokai. A verseny keretein belül regionálisan és nemzetközi szinten is megmérkőztek 2014 július és december között.

Az újságírókból, szállodai szakemberekből és HR managerekből álló zsűri 70 finalistát választott ki, akik egy időméréssel kiegészített versenyen mérkőztek meg a négy szakma egyikében: bárpultos, séf, felszolgáló és recepciós. A Challenge lehetőséget adott az economy és luxushotelekben is dolgozó versenyzőknek, hogy megmutassák tehetségüket, a legjobbat nyújtsák és komoly élményeket osszanak meg egymással.

„A Professions Challenge lehetőséget ad számunkra, hogy megmutassuk fiatal tehetségeinket és felvonultassuk a legnépszerűbb foglalkozásokat a szállodaiparunkban. Évente 3200 recepcióst, 350 bárpultost, 2200 felszolgálót és közel 1600 szakácsot veszünk fel világszerte. Ezek az állások a saját állásportálunkon, az AccorJobs-on is szerepelnek. Az idei év jelentkezői nagyfokú kreativitásról és precíz professzionalizmusról tettek tanúbizonyságot a verseny alatt. Nagyon büszkék vagyunk tehetségeinkre, akik a Csoport jövőjét jelentik" – nyilatkozta Evelyne Chabrot, Accor HR Senior Vice President.

A tizenkettedik alkalommal megrendezett Challenge nagy fináléjának másnapján, január 13-án a Lycée de Métiers de l'Hotellerie Santos Dumont in Saint Cloud és a Mercure Paris Centre Tour Eiffel cukrásza, Pierre Hermé adta át a nyerteseknek a díjakat Sébastien Bazin az Accor elnök-vezérigazgatójával, Sven Boinet helyettes-vezérigazgatóval, Evelyne Chabrot-val és Magali Laurenttal – Talent Management & International Mobility Senior Vice President – karöltve.

„A know-how egyfajta hagyomány, amit az elődeink hagytak ránk és kötelességünk ezt továbbadni a következő generációnak. Az Accor Professions Challenge egy nagyszerű lehetőség, hogy megosszuk tudásunkat a fiatalokkal a világkörül" – nyilatkozta Pierre Hermé.

A verseny egyik díjazottja Takács Eszter, a 23-25 éves korosztályon belüli recepciósok között rendezett verseny nyertese, a budapesti MGallery Hotel Nemzeti munkatársa. 2012 óta dolgozik az Accor Csoportnál. Pályáját értékesítési gyakornokként kezdte, majd rövid ideig az Ibis Budapest Aero szobafoglalási feladatait látta el. 2012 novemberében lett a Hotel Nemzeti Budapest nyitócsapatának oszlopos tagja. Kiemelkedő munkájával folyamatosan hozzájárul a szálloda sikereihez, melyet számos pozitív vendégvisszajelzés is igazol.