Miniszteri elismerés két veszprémi turisztikai szakembernek

Forrás: turizmus.com

 2017. október 27. 14:37

Miniszteri elismerésben részesült két veszprémi turisztikai szakember kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységéért.

A Bálna Kulturális Központban megtartott kitüntetés átadási ünnepségen dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át Neubauer Sándorné asszonynak, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnökének, a Villa Medici Hotel és Étterem egyik tulajdonosának valamint Dr. Lőrincz Katalinnak, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Turizmus Intézeti Tanszék egyetemi docensének, intézetigazgatójának, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetőjének - tájékoztatott a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.

Neubauer Sándorné Seszták Miklós miniszterrel

 

Neubauer Sándorné Edit asszony családjával 1991-ben nyitotta meg a veszprémi viadukt tövében, az állatkert szomszédságában a város akkori egyetlen elegáns ételbárját. A minőségi gasztronómia elkötelezett híveiként kitartó és színvonalas szakmai munkájuknak köszönhetően családi vállalkozásuk étteremmé bővült, majd 1996-ban az étterem szomszédságában egy nívós hotel nyitotta meg kapuit. A folyamatos megújulásnak és a fejlődésre való képességnek köszönhetően az elmúlt több mint 25 évben az általa vezetett egységek magas rangú állami és városi protokoll rendezvényeknek, államfői találkozóknak, delegációi találkozóknak adtak otthont és számos szakmai elismerésben részesültek. A 2005-ben alakult Veszprémi Turisztikai Egyesület oszlopos, alapító tagja, 2012-től elnöki pozíciót tölt be a mára közel 60 tagot számláló, Veszprém főbb turisztikai attrakcióinak fenntartóit és szolgáltatóit tömörítő civil szervezetben. 2010-től a világ legrégebbi és legnívósabb gasztronómiai egyesületének, a Chaine des Rotisseurs Világszervezet magyarországi egyesületének tagja. A turizmusirányításban kulcsszerepet játszó több országos szakmai szervezetnek (pl. Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége), jelenleg is aktív tagja, részvételével folyamatosan hozzájárul Veszprém város ismertségének és turisztikai versenyképességének növeléséhez.

Lőrincz Katalin a miniszter mögött balra a második, a második sorban

 

 

Lőrincz Katalin elhivatott turisztikai szakember, aki hosszú évek alatt nyújtott kiváló szakmai munkájával hozzájárult Veszprém város, mint turisztikai desztináció ismertebbé és vonzóbbá tételéhez a potenciális vendégek körében. Szintetizáló képességével, stratégiai gondolkodásával, külföldi kutatói és munkatapasztalatainak köszönhető kultúrák közötti különbségek értékelése és jó példák személyes ismerete által gazdagította és segítette a város turisztikai működését, piacra jutását. 1998-ban megalapította a Tourinform Veszprém irodát, melyet 2009-ig önkormányzati intézményként vezetett. Elsők közt ismerte fel a turizmus strukturális átalakításának lehetőségét és szükségességét, és tevékenységének köszönhetően 2009-ben 001-es sorszámmal regisztrálták a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.-t, mint helyi TDM szervezetet. 2013-tól a Pannon Egyetem elismert főállású oktatója lett, ahol azóta is egyetemi docensként és intézetvezetőként dolgozik. A 2005-ben alakult Veszprémi Turisztikai Egyesület oszlopos tagja, a helyi turizmusirányító és összefogó szervezetekkel mind mai napig szorosan együttműködik.