Top 10 fiatal szakember: Csándli Balázs

Szerző: Vámos Éva

Forrás: turizmus.com

 2019. július 23. 15:03

„Az old school és a klasszikus értékek szexi, haladó szellemű köntösbe bújtatása a hitvallásom" – vallja Csándli Balázs (31), az Év Ifjú Szállodása, a Hotel Azúr Prémium hotelmenedzsere.

Vendéglátós famíliából származó szakember esetében nagyon igaz, hogy az „alma nem esett messze a fájától", 29 évesen már a Balaton-part első ötcsillagos szállodájának igazgatója lett. 2012-ben szerezte meg diplomáját a BGE-KVIK-n vendéglátás-szálloda szakon, a főiskola utolsó éveiben már F&B supervisorként dolgozott a Hilton Budapest Cityben.

Csándli Balázs

Fotó: turizmus.com

A diploma megszerzése után lehetősége nyílt csatlakozni az újonnan nyíló The Ritz Carlton Vienna csapatához, ahol aktív tagja volt a nyitó stábnak, és fiatal kora ellenére két bár menedzselése volt a feladata. Karrierje legmeghatározóbb két évét töltötte a bécsi luxusszállodában.

Ezután Mallorcára vette az irányt, ahol a sziget leghíresebb éttermét irányította, a hamburgi East Cosmos égisze alá tartozó Sansibar Wine-t. Innen Ausztria következett, ahol egy síparadicsomban egy közvetlen pályaszállás újranyitását menedzselte.

Karrierje innen hazasodorta, és 2015 óta a 271 szobás Hotel Azúr szállodakomplexumban először F&B menedzser, majd üzemeltetési igazgató, 2017-től pedig párhuzamosan az ötcsillagos rész igazgatója lett. Legnagyobb eredményei: a Hotel Azúr Prémium a Hotelstars Union által négy csillagról öt csillagra való besorolásának elérése, a Magyar Turizmus Minőség Díj, a World Luxury Hotel Awards két kategóriában, a Business Traveller Hungary – Business Excellence 2018 – „A legjobb vidéki businesshotel" díjak elnyerése, illetve a Check out a gyermekekért program bevezetése, amelynek eredményeképpen a szálloda évek óta több millió forinttal támogatja a vendégekkel közösen az SOS Gyermekfalvakat. 2018-ban az MSZÉSZ az Év Ifjú Szállodásának választotta.

Az RTL Klubon futó „Év Hotele" című műsor második évadának gasztroszakértője. Angolul, németül beszél és spanyolul ért, szabadidejében szívesen sportol, illetve a modern gasztronómia és az utazás megszállottja. A lead by example vezetői stílus követője.

***

A fiatal szakember Linkedin-profilja szerint 2019 áprilisa óta a Zala Springs Golf Resort igazgatója.

Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal

A cikket eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük, amelynek újdonságaként bemutattuk a top 10 – technikailag, szavazategyenlőség miatt 12 – legígéretesebb fiatal szakembert is, akik a szakma kiválóságai voltak 2018-ban.

A turizmus TOP 50 kiadványa megrendelhető ITT.