Végső búcsút vettek Ritter Józseftől

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 12. 13:24

A vendéglátó szakma nagy öregje 76 éves korában hagyott itt bennünket. Búcsúztatása a Jász-Szentlászlói temető ravatalozójában zajlott családja, osztálytársai, barátai és a falu számos polgára körében. Ritter József haláláról Csizmadia László tájékoztatta szerkesztőségünket.

Ritter József

Fotó: turizmus.com

Ritter József a budapesti piarista gimnáziumi érettségi után a Gundel étteremben sajátította el a vendéglátás művészetét mint felszolgáló tanuló. Anyanyelvi szintű némettudása Nyugat-Németországba vitte, 19 éven át szállodaigazgató volt Nürnbergben, ahol szakmai elismerést szerzett a magyar vendéglátásnak.

A rendszerváltás után az elsők között jött haza. Zsámbékon élt, majd  válása után Egerben dolgozott a Park Szálló egyik üzletvezetőjeként. Gyerekkori álma volt az alföldi tanyavilágban élni, ezt megvalósítva Jász-Szentlászlón rendbe hozott egy tanyát, amelynek pajtájában kis múzeumot, egy igazi falusi nyári konyhát rendezett be.

Mint a vendéglátás nagy szerelmese, felkészültségét, szakmai tapasztalatait a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán hasznosította, ahol bekapcsolódott az 1992-ben indított német nyelvű képzésekbe is.