30 éves a BLAGUSS Magyarországon

Forrás: turizmus.com

 2017. március 28. 16:38

Immáron 30 éve, hogy 1987. január 1-én a Blaguss budapesti irodája három kollégával, Molnár Gabriella irányítása alatt megkezdte működését.

Akkor még Blaguss-Volánbusz Nemzetközi Utazási Iroda Kft. név alatt, az első olyan osztrák-magyar közös vállalatként, amelyben az osztrák tulajdonhányad magasabb volt, mint a magyar Volánbuszé. Az ünnepélyes megnyitóra 1987 márciusában az akkori Fórum szállodában került sor, amelyen a turisztikai szakma jeles képviselői vettek részt.

 

Az osztrák tulajdonos, a Blaguss Reisen 2003-ban vásárolta ki a Volánbuszt, így az iroda 100 %-os osztrák tulajdonba került, és azóta Blaguss Utazási Iroda Kft. néven működik.

2006-ban Pásztor László vette át az iroda vezetését, aki azóta is sikeresen irányítja a Blaguss csoport magyarországi irodáit. 

A Blaguss mára azon kevés utazási irodák közé tartozik, amelyek teljes körű idegenforgalmi szolgáltatást nyújtanak, kiutaztatással, beutaztatással, konferencia- és rendezvényszervezéssel, repülőjegy, vasútijegy és koncertjegy értékesítéssel foglalkozik. 
Blaguss irodák Magyarországon három városban, Budapesten, Sopronban és Szombathelyen működnek, ezáltal széles körben kiszolgálva a magyar utazóközönség igényeit. 

Az iroda jelentős magyar és nemzetközi szervezeti tagságokat tudhat magáénak: MUISZ, IATA, Euromic, SITE, EVCOM.

A cég 30 éves története során számtalan izgalmas megbízásnak tett eleget (nagy nemzetközi kongresszusok, konferenciák, incentive csoportok stb.), amelyek sikeressé, nemzetközileg ismertté és elismertté tették.

A cég tulajdonosai, vezetése és munkatársai megelégedéssel tekintenek vissza az elmúlt három évtizedre és ezúton köszönik magyarországi partnereiknek és alvállalkozóiknak magas színvonalú együttműködésüket és hozzájárulásukat az iroda sikeréhez.

„A jövőben is számítunk Önökre/Rátok!”

(X)