A főpolgármester nem tud a GVH leveléről

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 16. 16:45

A Főpolgármesteri Hivatal közleményében arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a főpolgármester a mai napig nem találkozott a Gazdasági Versenyhivataltól érkezett levéllel, mivel augusztus 22-ig szabadságon van.

Mint írják, nem igazak a sajtóban olvasható "Ellentmondásos és furcsa hírek" a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében kiírt Hop on Hop off városnéző buszok koncessziós jogával kapcsolatban.

Fotó: welovebudapest

Mint írják, "szabadsága után azonnal tájékozódni fog, mert a jelek szerint távollétében egyesek visszaélnek a nevével. A főpolgármester telefonon konzultált a BKK vezérigazgatójával, és várható a beadási határidő esetleges módosítása. Az augusztus 22-ével kezdődő héten a Városháza az ügyben tájékoztatót ad ki."

Korábban a Világgazdaság azt írta, a Gazdasági Versenyhivatal levélben figyelmeztette a főváros vezetését, hogy a városnéző buszok piacának monopolizálása versenyjogilag nem jó megoldás, és a megkötendő szerződés később semmissé válhat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nyílt pályázatra augusztus 22-ig lehet jelentkezni 8 millió forint ajánlati biztosíték fejében. Nem tehet ajánlatot olyan vállalkozás, amelynek az utolsó három lezárt üzleti évben a mérleg szerinti eredménye egynél többször negatív volt, a teljes nettó árbevétele pedig nem érte el az 1,2 milliárd forintot, ugyanakkor lehet konzorciumban is pályázni.