A HungaroControl is felkészült az augusztus 20-i rendezvényekre

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 19. 12:35

Két eseti légteret jelölt ki az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó látványprogramok zavartalan lebonyolítása érdekében a HungaroControl szakvéleménye alapján a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya.

A HungaroControl tájékoztatása szerint egyik eseti légtér a hagyományos honvédségi légiparádé, a másik pedig az ünnepi tűzijáték lebonyolítására szolgál.  Az eseti légterek kijelölésének és működtetésének legfontosabb célja a repülésbiztonság szavatolása, tehát hogy elkülönítsék az ünnepi programban részt vevő légi járműveket a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkező és induló forgalmától, valamint a kisgépes repülésektől.

Továbbá ugyanilyen fontos az is, hogy a tűzijáték védőtávolságán kívül tartsák a térségben közlekedő repülőgépeket.

A légiforgalmi szolgálat a tűzijáték idején is garantálja a repülőgépek biztonságát

Fotó: 123rf.com

A rendezvénysorozat idejére a HungaroControl alternatív kivezetési útvonalat határoz meg a főváros felé induló, nyugati célállomásra tartó járatoknak. Erre az időszakra megváltozik a Budapest felől, a 2-es futópályára érkező gépek átstartolási eljárása is; mindezzel hatékonyan fenntartható a hazai repülésbiztonság kiemelkedően magas szintje – olvasható a cég weboldalán.