Bérelt gépek teljesítik a LOT New York-i és chicagói járatait

Forrás: AIRportal.hu

 2018. szeptember 04. 09:46

A Boeing Dreamlinereket érintő hajtóműhiba miatt a LOT kénytelen az év végéig gépbérlessel megoldani a budapesti tengerentúli járatok üzemeltetését.

Egy belső feljegyzés szerint a Rolls Royce Trent hajtóműveket érintő átvizsgálások, javítások és hajtóműcserék tovább húzódnak, ezért a LOT egyes Dreamlinerei kiesnek a napi üzemből. Mivel a menetrendet fenn akarják tartani, az Air Europával aláírt lízingszerződése pedig szeptember elején lejár, a LOT kénytelen újabb wet-lease szerződéssel gépet bérelni. Vélhetően a szűk kapacitások miatt végül a portugál Euroatlantic lízingcéggel kötöttek szerződést, amely az év végéig szól. Az AIRportal.h úgy tudja, hogy ezeken a járatokon is lesz magyar légiutas-kísérő, ahogy az Air Europa által bérelt gépeken is.

A képen egy LOT Embraer ERJ-170

Fotó: turizmus.com

December 31-ig Boeing 767-300-asok teljesítik a New York-i és chicagói LOT-járatokat. Adrian Kubicki, a LOT szóvivője korábban az AIRportal.hu-nak azt mondta, a Rolls-Royce hajtóművek idő előtti fáradásos meghibásodásaimiatt egy Dreamlinert az erőforrás cseréje miatt ideiglenesen ki kell vonni a flottából. Akkor hangsúlyozta, hogy előre nem látható, hogy a közeljövőben milyen intézkedéseket kell majd hozniuk a Rolls Royce Trent 1000-es hajtóművek javítása, esetleges cseréi miatt, minden a brit gyártó szakemberein múlik. Megjegyezte még, hogy globális problémáról van szó, amely miatt több Dreamliner sem szállhat fel. A LOT mindent megtesz azért, hogy minimalizálja a negatív hatásokat – tette hozzá.