A magyarok többsége nem számol azzal, hogy idén külföldön nyaralhat

Forrás: turizmus.com

 2021. február 18. 17:28

A magyarok többsége azt reméli, hogy július-augusztusban itthon már nyaralhat, a külföldi utazások tervezésével azonban különösen óvatosak – derül ki a Reacty Digital és a G7 együttműködésében készült felmérésből.

A G7 hírportál oldalán megjelent felmérés szerint a megkérdezettek nagyjából 70 százaléka vélekedett úgy, hogy március 15-én még belföldön sem lehet utazni, de 50 százalék felett volt ez az arány húsvét esetében is. Pünkösdre már kissé optimistábbak a várakozások, de még így is a válaszadók alig harmada bízott benne, hogy foglalhat majd szállást május végére magyarországi szállodába. Ráadásul közülük is csak kevesek, a felmérésbe bevontak mindössze 5-7 százaléka akar ténylegesen is utazni belföldön a tavaszi hosszú hétvégéken.Külföldi utazással a magyar felnőttek nagy többsége még nem számol tavasszal, sőt még a nyári hónapokban is csak minden nyolcadik-tizedik utazna külföldre, miközben ennél sokkal többen bizonytalanok.A belföldi kilátások a főszezonra ennél jobbak. A nyári hónapokra minden harmadik-negyedik megkérdezett mondta azt, hogy tervez utazni vagy szállást foglalni a határokon belül, s ez már nincs messze a korábbi években megszokott nyaralási aránytól.

Nagyon óvatosan terveznek külföldi nyaralást a magyar felnőttek

Fotó: 123rf.com

A szektorban bizakodnak, és arra számítanak, hogy vidéken az idén nyáron is hasonlóan erős lehet a belföldi turizmus, mint tavaly. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a G7 kérdésére azt mondta, hogy már a mostani foglaltsági adatok is reménykeltőek, látszik, hogy az emberek elkezdtek foglalkozni azzal, hol töltsék a nyári szabadidejüket.

A külföldi utazás különösen óvatos tervezésében szerepet játszhat a kivárás, hogy megfelelőek legyen az oltottsági adatok nemcsak Magyarország, de a célországokban is, továbbá, hogy a légitársaságok lassan pörögnek fel, ami rengeteg úti célt kizárhat.