Akcióban a CIA: konferencia idegenvezetőknek

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2019. március 26. 12:36

A Cityrama másodszor szervezett szakmai találkozót idegenvezető kollégáknak, idén Cityrama Idegenvezetői Akadémia (CIA) néven.

A Cityrama tavaly hagyományteremtő céllal indította útnak egész napos minikonferenciáját, amely nem csupán újdonságokról, aktualitásokról szól, de a kollégák számára hasznos és érdekes előadások is gazdagítják – mondta köszöntőjében Erdei Bálint, a Cityrama ügyvezetője. A sightseeing, csoportos beutaztatás és személyszállítás üzletágakkal foglalkozó utazási iroda a nemzetközi Gray Line szervezet egyetlen magyarországi képviselője a piacon, és számtalan világhírű külföldi utazási irodával dolgozik szoros együttműködésben. A Cityrama a minőség elkötelezett híve, és a jövőben még szigorúbb irányelvek szerint végzi a munkát – tette hozzá Erdei Bálint. Ezt a turizmus dinamikus növekedése is szükségessé teszi: 2018-ban világszerte 1,4 milliárd volt a vendégérkezések száma, és az UNWTO 2030-ra 1,8 milliárd, az Euromonitor International 2,4 milliárd vendégérkezést jósol. Magyarországon a nemzetközi átlagnál is gyorsabb a fejlődés üteme. Ugyanakkor világszerte megfigyelhető, hogy a fiatalok egyre inkább igénybe veszik az utazási irodák szolgáltatásait, sőt az Y generáció tagjai is egyre gyakrabban foglalnak luxusutazásokat. Összességében egyre több magas költési hajlandóságú utazó fordul irodákhoz, ami az idegenvezetőknek is jó hír: garantált, hogy a jövőben is szükség lesz a munkájukra.

2018-ban tíznél is több új guide csatlakozott a Cityrama csapatához

Fotó: turizmus.com

A folytatásban Szabó Krisztián, a Cityrama másik ügyvezetője elmondta: 2018-ban eredményes évet zárt a cég. Új irodával, új kollégákkal bővültek, és a Pannonvoyage utazási iroda átvételével francia kapcsolataik is erősödtek. Bár az év első három hónapja most kicsit lassabban indult, mint tavaly, húsvéttól már az idei szezon is ígéretes – tette hozzá a 2019-es várakozások kapcsán.

Amint az üzletágak képviselőinek beszámolójából kiderült, 2018-ban tíznél is több új guide csatlakozott a Cityrama csapatához.

A szakmai munka színvonalának elismerésére egyébként idén új kezdeményezést indítanak: a vendégek visszajelzései és a szakmai teljesítmény alapján áprilistól a szezon végéig havonta kiválasztják a hónap idegenvezetőjét, akit díjazni is fognak. A Cityrama amúgy is folyamatosan monitorozza a különböző felületeken, például a Google-on vagy a Tripadvisoron érkező visszajelzéseket, ami komoly motiváció a minőségi munkához.

A minikonferencia szervezői idén két vendégelőadót hívtak meg a Cityrama Idegenvezetői Akadémiára. Ungváry Krisztián történész, akinek második világháborúról szóló könyve 17 kiadást ért meg, és épp a napokban jelenik meg románul és kínaiul is, „Ahogy még nem láttam a várost – ismeretlen fotók Budapest 1944/45-ös ostromáról” címmel tartott vetítéssel egybekötött előadást. Tóthné Márton Gabriella coach prezentációja pedig arra kínált válaszokat, hogy a kihívások közepette miként mozgósíthatók a belső erőforrások a folyamatosan magas teljesítmény érdekében.