Autóbusz-javító és -karbantartó központot adtak át Székesfehérváron

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 08. 17:26

A legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalat, a Homm Kft. első regionális központja 550 millió forintból épült meg és 30 új munkahelyet teremtett.

Az ezer négyzetméteres, zöldmezős fejlesztés a társaság eddigi legnagyobb beruházása, amelyhez az önerő mellett banki finanszírozást is igénybe vettek. Az első saját tulajdonú bázis létrehozása során a megújuló energiára épülő hőszivattyús hűtés és fűtés mellett a madárbarát kerttervezést, a mosóberendezés által használt víz 90%-ának visszaforgatását, valamint az esővíz öntözéshez történő összegyűjtését is fontosnak tartották a tulajdonosok, Homm Károly és Tóth Balázs.

A regionális központ megépítése során zöld szempontokat is figyelembe vettek

Fotó: Homm Kft.

A székesfehérvári iparterületen megépült, klimatizált szervizcsarnokban autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik, továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény. A dolgozószállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott, legnagyobb magyar magántulajdonú autóbuszos cég 330 autóbusszal és 540 fős csapattal működik, naponta több mint 22.000 utas célba érését segíti, és havonta közel 1,5 millió kilométert tesz meg buszaival.