A lakosoknak is bemutatják Székesfehérvár tematikus sétaútjait

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 08. 12:21

„Bevonó túrákat” szervez a helyi lakosság részére a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., hogy a városban élők is megismerhessék a helyi értékek bemutatására létrehozott tematikus útvonalakat.

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a „Székesfehérvár kulturális,  történelmi és természeti értékeinek tematikus rendszerbe foglalt bemutatása” című, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00407 jelű, európai uniós támogatású projekt keretében tematizált sétautakat hozott létre a helyi kulturális, történelmi és természeti értékek bemutatására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 19.999.713 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A projekt célja az is, hogy a rejtett, vagy kevésbé ismert – akár újonnan fejlesztett –, értéket képviselő helyszíneket bevonja a közösségi terek közé, bekapcsolja a városi áramkörbe. A projekt a településen élők és a településen működő szervezetek összefogását is erősíti, mivel a vonzerőket tematikus hálózatokba szervezve összeköti, elősegíti az együttműködést és a szolgáltatások fejlesztését. A fejlesztés egy-egy téma mentén felfűzött élményláncot hoz létre, amely nem csak az értékeket, hanem azok működtetőit, fenntartóit, kutatóit is összekapcsolja.

A projekt hozzájárul a helyi lakosság identitástudatának és kötődésének erősítéséhez, az értékek megismeréséhez a bevonó programok által.

Székesfehérvár híres virágórája tavasztól őszig mutatja a pontos időt

Fotó: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

A hat „Bevonó túra” minden alkalommal egy-egy kétórás sétát kínál, melyek során az adott téma mentén ismerhetik meg a jelentkezők a belváros értékeit az alábbi időpontokban:

Szeptember 11., péntek 18:00Török emlékek sétaút

Szeptember 18., péntek 18:00Rejtett kincsek sétaút

Szeptember 25., péntek 18:00Romantika sétaút

Október 3., szombat 16:00Zöld sétaút

Október 10., szombat 16:00Családi sétaút

Október 17., szombat 16:00A belváros gyöngyszemei sétaút

 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A projektről itt lehet bővebben olvasni.