Az utazási biztosítási piac negyedét adja az EUB

Forrás: turizmus.com

 2015. március 18. 16:20

Az Európai Utazási Biztosító (EUB) a múlt évet 15,7 százalékos növekedéssel, 2,6 milliárd forint díjbevétellel zárta, ezzel a magyar utazási biztosítási piac bevételének egynegyedét adta - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A növekedést a turizmus fellendülésével, illetve azzal indokolta a biztosító, hogy új online szolgáltatásokat vezetett be. Így például a honlapukon egyszerűbbé tett biztosításkötés 30 százalékkal növelte az innen származó díjbevételt. Az online kárbejelentéssel pedig felgyorsult a kárrendezés, ami szintén vonzotta az ügyfeleket.

Az EUB ezer partnerrel - többségében utazási irodával - dolgozik együtt.
Az Európai Utazási Biztosító - a Generali Biztosítóval és a Genertel online biztosítóval együtt - a magyar Generali Csoport része. A három társaság múlt évi - összesített - díjbevétele 121 milliárd forintot tett ki, ezzel a magyar biztosítási piac 15 százalékát képviselte.

A nemzetközi Generali Csoport 2014-es teljes díjbevétele meghaladta a 70 milliárd eurót. A csoport világszerte 78 ezer alkalmazottat foglalkoztat és több mint 60 országban 65 millió ügyféllel rendelkezik. A Generali Csoport kelet- Közép-Európa 10 országában a Generali CEE Holdingon, a régió egyik vezető biztosítási szolgáltatóján keresztül végzi tevékenységét.