Megkönnyítik az utazástervezést a Google Térkép új funkciói – videó

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 01. 12:05

A napokban több újítást is bejelentett a Google Térkép (Maps). Az alkalmazásban ezentúl a világ közel 100 látványosságának légi felvételei, új, kerékpárutakról szóló információk és a tartózkodási hely megosztásával kapcsolatos értesítések is rendelkezésre állnak.

A Google Térkép már régóta több, mint egy szimpla navigációs alkalmazás, és most még könnyebb lehet vele az utazástervezés. Az egyik új funkció segítségével például több, népszerű úti célnak számító világváros, így Barcelona, London, New York, San Francisco és Tokió közel 100 nevezetességének valósághű légi felvételeit lehet megjeleníteni, így a felhasználó már otthon valós képet nyerhet a meglátogatni kívánt helyről, és eldöntheti, hogy fel szeretné-e venni az adott látványosságot az útitervébe – írja a travelnews.ch.

Az újítás az első lépés a májusban bejelentett Immersive View funkció (lásd az alábbi videóban) irányába, amely a mesterséges intelligenciát több milliárd nagyfelbontású Street View-val, műhold- és légi felvételekkel kapcsolja össze.

Az új funkcióval egy adott helyszínt különböző napszakokban és időjárási körülmények között is szemügyre vehetünk majd, ellenőrizhetjük, mennyire van tele a kedvenc éttermünk, vagy milyen a közlekedés egy adott környéken.

 

Könnyebb a kerékpáros útvonaltervezés

A Google Térkép alkalmazásban több mint 12 éve szerepelnek kerékpárútvonalak az érintett városok és térképészeti partnerek által rendelkezésre bocsátott hivatalos adatokkal, valamint a fogyasztói visszajelzéseket felhasználva (a kerékpáros útvonaltervezés tavaly hazánkban is elérhetővé vált). Az új információknak köszönhetően össze lehet hasonlítani az egyes kerékpárútvonalakat, és még több részlet látható belőlük. Lehet látni a kiválasztott útszakasz szintkülönbségeit, valamint lehívhatunk információkat az út típusáról és a forgalmi viszonyokról is.

 

Értesítés a tartózkodási helyről

Egy további új funkció az értesítések küldése a megosztott tartózkodási hellyel kapcsolatban. Ezek arról tájékoztatnak, hogy valaki megérkezett-e egy adott helyre vagy elhagyta-e azt. Ha a tartózkodási helyek meg lettek osztva valakivel, akkor például be lehet állítani az értesítés küldését egy találkozóhely címére.Ez a funkció a biztonságot is szolgálja, ha például egyedül megy valaki túrázni, megoszthatja egy ismerősével a tartózkodási helyét, aki az értesítés alapján azt is láthatja, hogy a túrázó biztonságban hazaérkezett-e.Az adatvédelem és a magánszféra biztonsága érdekében az értesítéseket csak olyan személyek számára lehet beállítani, akik maguk is megosztották az illetővel a tartózkodási helyüket. A megosztást bármikor meg lehet szüntetni, vagy az értesítéseket blokkolni. A tartózkodási helyét megosztó személy több emlékeztetőt is kap, köztük egy push értesítést az alkalmazásba, egy e-mailt, majd havonta visszatérő e-maileket.

(Borítókép: Immersive View Londonról)