Bariban nyit bázist, új olasz belföldi járatokat indít a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. október 26. 09:44

A Wizz Air megnyitja 38. bázisát a dél-olaszországi Bariban, ahol egy Airbus A321 típusú repülőgép áll szolgálatba. 2020 decemberétől 3 új olasz belföldi útvonalat indít Bariból a légitársaság.

Az új bázis megnyitása és a már elérhető 16 úti cél mellett a Wizz Air 2020 decemberétől 3 új útvonalat indít Bariból – Bologna, Torinó és Verona repülőterére – tájékoztatott a légitársaság.

A Wizz Air továbbá bővíti olasz belföldi útvonalait is: 3 új desztináció lesz elérhető Milánó-Malpensa repülőteréről: Nápoly, Brindisi és Lamezia Terme, egy új járat pedig Cataniát köti össze Veronával.

A Bari – Milánó-Malpensa közötti járat sűrűségét az eddigi heti hétről tizenegy járatra növeli a társaság.

A Wizz Air 2010-ben repült először Bariba és az azóta eltelt egy évtizedben közel 1 millió utast szállított a dél-olaszországi városba érkező és onnan induló járatain. Az új bázis nyitása több, mint 40 új, közvetlen munkahelyet teremt.

"A bejelentésünk, miszerint a légiközlekedésben kihívást jelentő időszakban is folyamatosan bővítjük a jelenlétünket, jól mutatja nemcsak Olaszország iránti elkötelezettségünket, hanem a Wizz Air üzleti modelljének erejét is. Harmadik olaszországi bázisunkat szintén egy korszerű, modern repülőgéppel indítottuk el, hiszen az olasz piac is kiemelt fontosságú a működésünk szempontjából. Örülünk, hogy új, rendkívül alacsony árú belföldi útvonalakat vezethetünk be – egyet Verona és Catania között, hármat Bari repülőteréről, valamint szintén hármat a Milánó-Malpensa repülőtérről" – mondta el George Michalopoulos, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója.

Tiziano Onesti, a Pugliai Repterek (AdP) igazgatója hozzátette: „A Wizz Airrel kötött mai megállapodás az AdP piacbővítési stratégiájának keretében, egy 2009-től formálódó együttműködést zár le, amelynek kiemelt része a feltörekvő kelet-európai piacok felé való nyitás és a nemzetközi diszkont légitársaságok járatbővítése. Ezzel a mai megállapodással az AdP és a Wizz Air a belföldi piacra fókuszál, amely a remélt gyors regenerálódás egyik kulcsa a légiközlekedésben.

Három észak-olasz nagyvárossal köti össze decembertől Barit a Wizz Air

Fotó: 123rf

Nemcsak egy útvonal felavatásáról vagy bejelentéséről van szó tehát. Azzal, hogy a Wizz Air új bázist nyit Pugliában, még szorosabb partnerekké válunk és közösen profitálunk a csatlakozási hálózat bővüléséből, amelynek először a Bari, később pedig a Brindisi repterek lesznek a referenciapontjai.

A pugliai Wizz Air-bázis tehát nemcsak egy új bázis, hanem egy átfogó ipari stratégiai projekt része is, amely növeli a pugliai térség reptereinek – a stratégiai tervben is előirányzott – forgalomnövekedését."