Bőrönd, motor vagy mindkettő?

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 26. 09:38

Több helyen láthatunk Európában önjáró vagy éppen utast szállító bőröndöt. Mennyire fog ez beválni, mennyire praktikus-e a valóságban?

A reptérre kijutni sokszor bonyolult és drága mulatság. De ha a bőröndöd 10 kilométerórával „száguld”, akkor nem lehet gond… Csak rá kell ülni, és visz. Persze ez az ötletes találmány újabb kérdéseket is felvet. Például fel lehet-e vele szállni a tömegközlekedési járművekre? Főleg: mekkora a súlya? Hiszen a low cost járatoknál ez kulcskérdés. Az sem mindegy, mekkora súlyú utast bír el? Ugyanakkor a távol lévő terminálok esetében bizony jól jöhet. Nem beszélve arról, hogy sokan nehezen mozognak, tehát számukra óriási segítség lehet. De hol lehet vele mozogni? A járdán? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a vagabond.se.

A piacon ma már többféle hasonló bőrönd teszi könnyebbé a közlekedést. Az Airwheel új csomagszállítója, az SE3 kerekekkel, motorral, akkumulátorral és hozzárendelhető fogantyúval rendelkezik, amit a tulajdonos az igénynek megfelelően állíthat be.

A scooter bag, ami motor és bőrönd egyszerre

Fotó: turizmus.com

A repülőgép fedélzetére nem lehet felvinni, mert elég terjedelmes maga s szerkezet, csak a motor súlya 3 kilogramm, nem beszélve egyéb részeiről. Tehát tulajdonosa vagy csak a repülőtéri check-in pultig utazik vele, vagy  feladja, mint csomagot. Ekkor viszont jókora díjat kell fizetnie – esetleg annyit, mint amibe a taxi került volna. Ha viszont a tulajdonosa mozgását könnyíti meg, akkor így is sok hasznát vehetik.

Ma már az efféle szerkezeteket is ellenőrzik. A Travel and Leisure szerint megfelel a Federal Aviation Administration (FAA) és a Transportation Security Administration (TSA) , valamint a Nemzetközi Légifuvarozási Szövetség (IATA) által meghatározott biztonsági követelményeknek.

Kapcsolódó cikkek