Elindította első közvetlen kelet-európai járatát a tajvani China Airlines

Forrás: turizmus.com

 2023. július 22. 13:35

Az újonnan indított Tajpej–Prága útvonallal a China Airlines (CI) mostantól hat népszerű európai célállomásra közlekedtet nonstop járatokat. Amszterdam, Frankfurt, Bécs, London és Róma is elérhető a tajvani légitársasággal.

Az újonnan indított Tajpej–Prága légijárat menetideje 13,5 óra, az utazók igy 4-5 órával gyorsabban jutottak el úti céljukra, mint egy európai átszállással. A prágai repülőtér a CI067-es járat érkezését a hagyományos szertartással ünnepelte. Az első oda-vissza járatokon mind a 306 hely elkelt. A China Airlines a következő generációs A350-es utasszállító repülőgépével teljesíti az útvonalat.A China Airlines az egyetlen légitársaság, amely nonstop járatokat kínál Tajvan és a Cseh Köztársaság között. Az új prágai útvonal a várakozások szerint ösztönözni fogja a kétoldalú üzleti, kereskedelmi és turisztikai kapcsolatokat. A szállító továbbá arra számít, hogy a japán, koreai és vietnami tranzitpiacról is nagy érdeklődés mutatkozik, ami lehetővé teszi, hogy több ázsiai utazó Tajvanon keresztül utazzon a Cseh Köztársaságba és vissza, ezzel is erősítve Tajvan regionális tranzitközponti státuszát.

 

Bővülő európai tevékenység

A fuvarozó jelenleg heti két járatot üzemeltet a Tajpej–Prága útvonalon. A heti kétszeri járat a közeli német városok, Nürnberg és Drezda utazási igényeit is kielégíti. Mivel a China Airlines már most is heti öt járatot üzemeltet a Tajpej–Bécs útvonalon, az utasok rugalmasabban alakíthatják útvonalaikat a Bécsbe vagy Prágába tartó menetrend szerinti járattal.

A China Airlines aktívan bővíti európai tevékenységét és számos más légitársasággal, köztük a KLM-mel, az Air France-szal, az Air Europával és a Czech Airlinesszal is codesharing-megállapodásokat kötött.

A prágai repülőtér a CI067-es járat érkezését a hagyományos szertartással ünnepelte

Fotóchina-airlines.com

A CI állomásairól 16 másik célállomásra indulnak csatlakozó járatok az Egyesült Királyságba, Franciaországba, Olaszországba és Spanyolországba codeshare járatokon. A Deutsche Bahnnal kötött codesharing-megállapodás 13 német városba biztosít vasúti összeköttetést.Az átfogó európai hálózatnak köszönhetően és a nonstop járatok gyakorisága tekintetében a CI Tajvan vezető légitársaságává vált.

A légitársaság ötcsillagos étkeztetést biztosít az utasoknak. A Tajpejből induló járatokon a Le Palais, Tajvan egyetlen 3 Michelin-csillagos éttermének konyhája, valamint a WooTea desszertjei és italai várják az utasokat. A Prágából induló járatok speciális cseh ételeket kínálnak.