Csaknem 50 szakmabeli tárgyalt a friss horvát kínálatról

Forrás: turizmus.com

 2016. október 11. 12:06

Október 10-én 12. alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz a horvát turizmus szolgáltatói és a hazai utaztatói szakmai a Horvát Idegenforgalmi Hivatal szervezésében. Az éves horvát turisztikai workshopnak ezúttal is a Mercure Budapest City Center adott.

Csaknem 50 magyar utazási iroda és utazásszervező látogatott el a 27 horvát turisztikai kiállítóhoz, akikkel elegáns környezetben, mégis kötetlenül és családias hangulatban tudtak beszélgetni. A minden évben megrendezésre kerülő horvát workshop kiváló alkalom nem csupán új partnerkapcsolatok kialakítására, hanem a már meglévő együttműködések ápolására is.

 

A magyar utasok számára az elmúlt években még inkább fontossá vált Horvátország, különösen az idei szezonban, melyet a számok is igazolnak. Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviseletének vezetője elmondta: Horvátországba a 2016-os szezonban közel félmillió magyar turista látogatott el, mintegy 2,7 millió vendégéjszakát eltöltve az országban. Ezzel hazánk a 8. helyen áll a küldőországok rangsorában.

 

2017-et illetően elhangzott: várhatóan még erőteljesebb lesz a növekedés, mely főként a prémium kategóriás utasok Horvátország iránti érdeklődésében és a kint töltött vendégéjszakák számának növekedésében nyilvánul majd meg.