Csináld, amit a helybeliek

Forrás: turizmus.com

 2019. június 25. 10:25

Ily módon is fordíthatnánk azt az új trendet, amely szerint túl kell lépni a turistaközhelyeken és nem mindig a kötelező turisztikai attrakciókat kell megnézni.

A Norwegian légi társaság magazinja összegyűjtött néhány példát arra, hova látogasson el, ha meg akar ismerni egy várost, vagy országot.

Mondjuk, ha Izlandon van, ne csak a gejzírek érdekeljék, hanem látogasson meg egy népszerű amerikai bárt – a reykjavíki szórakozóhelynek ez a neve is – és válogasson vagy ötvenféle sör között. Ha Stockholmban van, ne csak a királyi palotában araszoljon végig, hanem jelentkezzen egy takvandringre! Azaz sétáljon a történelmi házak tetején, így különleges szemszögből láthatja majd Észak Velencéjét – természetesen megfelelő hevederekkel és életbiztosítással.

Stockholmban sétálni lehet a történelmi házak tetején

Fotó: Upplevelser

Koppenhágában ne csak a hygge titkait kutassa, hanem lépjen be egy híres szusizóhely ajtaján, jóllehet, nem ez a dán konyha fő fogása.

Ha Norvégiába utazik, érdemes a tömegközlekedést választani, és busszal vagy  taxival eljutni a régi, elhagyott szénbányákhoz, rácsodálkozni télen az északi fényre és megörökíteni azokat a közlekedési táblákat, amelyek jegesmedvék átkelésére figyelmeztetnek.

Ha Londonban időzik valaki, számára a National Portrait Gallery meglátogatását javasolja a légitársaság magazinja. Itt a 16. századtól napjainkig tekinthetünk meg világhírű művészek arcképeit – Paul McCartneytól Ed Sheeranig – és persze ismeretlenekét is, akik szembe néznek velünk a középkorból.

Amennyiben napimádó valaki, úgy merüljön el a spanyol tengerpart bulizós-napozós világában – és élvezze a nyolcvanas évek george michaeles stílusát.

Ez a trend már tényleg a XXI. századot tükrözi, amikor az emberek életükben nemcsak egyszer keresnek fel egy országot, hanem többször is, hiszen olcsó a repülőjegy, ezért túllépnek a nevezetességek meglátogatásán, külföldön is szeretnének ellazulni és úgy élni, mint az ottani lakosok.