Egy éve repül a Lufthansa Debrecenbe

Forrás: turizmus.com

 2017. április 13. 12:20

Egy évvel ezelőtt, 2016. április 11-én szállt le az első Lufthansa gép Debrecenben.

Fontos mérföldkő ez a városnak és a kelet-magyarországi régiónak, hiszen ezzel felkerült a Debrecen Airport is a hálózatos légitársaságok által elérhető turisztikai desztinációk térképére, illetve az öt kontinens mindegyikéről egyetlen átszállással elérhetővé tette a várost.

Egy éve repül Debrecenbe a Lufthansa

Fotó: Debrecen Airport

A Lufthansa München–Debrecen járata egyre kedvezőbb piaci fogadtatásra talált, ezért a Lufthansa úgy döntött, hogy egész évben közlekedteti a járatot és jobb menetrenddel, jobb átszállási kapcsolódást biztosítva a Münchenben átszálló utasoknak mind a Németországon belüli, mind az európai, illetve az interkontinentális járatokra.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a következőket emeli ki az évforduló kapcsán: "Az elmúlt egy évben több mint 9000-en vették igénybe a Lufthansa City Line Debrecen–München járatát. A légi járat mind a hazai, mind a nemzetközi cégek számára megkönnyíti a kapcsolattartást az anyacégekkel, a leányvállalatokkal és az exportpiacokkal.  Európa legnagyobb hálózatos légitársasága közvetlen összeköttetést biztosít Európa legjobb repülőterével, valamint Németország legerősebb ipari központjával, Münchennel, amely számos világcég központja, közöttük a legfontosabbak az Allianz, a BMW, a Münchener Rück és a Siemens.

Az évfordulót tortával is ünnepelték

Fotó: Debrecen Airport

A közvetlen járat Münchenből jelentős turistaforgalmat generált az elmúlt egy évben, és szignifikánsan növelte a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák számát, valamint támogatta a szálloda- és vendéglátóipart és az autókölcsönző szektort is, hozzájárulva az ifa- és áfabevételekhez."